Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΙΛΜΕ. Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου 2023

 

Την Πέμπτη 9/11/2023 και την Παρασκευή 10/11/2023 επισκέφτηκαν το Μουσείο 60 μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης του Γεν. Λυκείου Λυγουριού και 40 μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ερμιόνης αντιστοίχως.

Οι μαθητές των δύο παραπάνω σχολείων παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε διαφορετικά γκρουπ με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827 στην Ερμιόνη. Τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύγκλησή της. Οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις. Τα ιστορικά ντοκουμέντα, τα έγγραφα.» Το πρόγραμμα εκπόνησε και παρουσίασε η Τίνα Αντωνοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ του ΙΛΜΕ.

Μετά το πέρας του προγράμματος δόθηκε στους μαθητές σχετική εργασία.

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί την Καλλιόπη Παπασταύρου, Δ/ντρια του Γυμνασίου Ερμιόνης και την Σοφία Σαρρή, Δ/ντρια του Γεν. Λυκείου Λυγουριού για την έγκρισή τους να επισκεφτούν μαθητές των σχολείων τους το ΙΛΜΕ.

Επίσης το ΙΛΜΕ ευχαριστεί τις καθηγήτριες του Γυμνασίου Ερμιόνης Ασημίνα Οικονομοπούλου, Αικατερίνη Ποθου και Βασιλική Αλεξανδροπούλου καθώς και τους καθηγητές /τριες του Γεν. Λυκείου Λυγουριού Ελένη Νικολοπούλου, Νικόλαο Παύλου, Γιώργο Μπερμπατιώτη και Κων/νο Γυφτοκώστα οι οποίοι /οιες παρευρέθησαν και βοήθησαν στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος.

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ.