Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης : Aναδοχή ενός παιδιού μέσω της διεθνούς οργάνωσης ActionAid.

Μια από τις δράσεις του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά ( κι ελπίζουμε με την στήριξή σας και τις επόμενες) θα είναι η αναδοχή ενός παιδιού μέσω της διεθνούς οργάνωσης ActionAid.

Αναδοχή σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων στην περιοχή όπου ζει, έτσι ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. H δωρεά μας στην ActionAid δεν προσφέρεται στο παιδί προσωπικά, αλλά σε έργα και προγράμματα, που υποστηρίζουν τη ζωή ολόκληρης της κοινότητας όπου ζει, όπως σχολεία, έργα ύδρευσης, κέντρα ιατρικής περίθαλψης, κ.α.

Ως Ανάδοχοι το σχολείο μας θα λαμβάνει από την κοινότητα φωτογραφία και μήνυμα του παιδιού δυο φορές τον χρόνο.

Ως προς την επικοινωνία με το παιδί μπορούμε κι εμείς να στέλνουμε αλληλογραφία όποτε θέλουμε, διότι τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα με αυτή τη διαδικασία. Επίσης θα λαμβάνουμε δύο ενημερωτικές εκθέσεις το χρόνο για την πρόοδο των προγραμμάτων στην κοινότητα, για τον τρόπο που αξιοποιούνται οι δωρεές μας.

Το ποσό της δωρεάς έχει οριστεί στα 300€ ετησίως, που αναλογεί περίπου σε 2€για κάθε μαθητή του σχολείου μας. Θα σας θέλαμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, γιατί όπως λένε και οι ίδιοι στην σελίδα τους:

«Οι αλλαγές που θέλουμε να δούμε στον κόσμο χρειάζονται την κινητοποίηση όλων των ανθρώπων. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο δίκαιο χωρίς διακρίσεις.»


 http://dim-ermion.arg.sch.gr/?p=2647