Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Γιάννης Δημαράκης. Ο κ. Κωστής Σκούρτης έχει μπερδέψει τα quiz με τις δημοσκοπήσεις.

 Γιάννης Δημαράκης. Ο κ. Κωστής Σκούρτης έχει μπερδέψει τα quizμε τις δημοσκοπήσεις.

Κύριε Κωστή Σκούρτη

Επειδή προφανώς δεν κατανοήσατε τα γραφόμενα μου εδώ, σας επαναλαμβάνω ότι η δημοσιοποίηση των τάσεων της κοινής γνώμης πρέπει να γίνεται από μία έγκυρη δημοσκόπηση, την οποία θα έχει διεκπεραιώσει μια πιστοποιημένη εταιρεία. Η διενέργεια μιας σοβαρής και έγκυρης δημοσκόπησης υπόκειται σε κανόνες, όπως τους ορίζει η Στατιστική Επιστήμη.

Εσείς στην απάντησή σας εδώ ούτε το όνομα της δημοσκοπικής εταιρείας ούτε το όνομα του δημοσκόπου τολμήσατε να αναφέρετε.

Η ανακοίνωση της πραγματοποίησης μιας έρευνας μόνο στο μέσοκοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας και μόνο σε δύο τοπικά ιστολόγια χρησιμοποιώντας εφαρμογές της Google, όπως εσείς αναφέρετε, δεν οδηγεί σε λήψη αντιπροσωπευτικού δείγματος του δημοσκοπούμενου πληθυσμού της Ερμιόνης. Προφανώς έχετε μπερδέψει την έννοια του quiz, που διενεργήσατε, με τη μαθηματική έννοια της Δημοσκόπησης. 

Επομένως σας επαναλαμβάνω ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας, που δημοσιοποιήσατε, είναι απορριπτέα.

Εφόσον η έρευνα γενικώς βρίσκεται στα ενδιαφέροντά σας, επειδή είστε και νέος, θα σας συμβούλευα να μελετήσετε την επιστήμη της Στατιστικής, που είναι κλάδος των Μαθηματικών, για να αποκτήσετε και την σχετική επιστημονική γνώση για τις έρευνές σας. 

Όσον αφορά τα «ψυχογραφήματα», τα εμπαθήτα άσχετα καικουτσομπολίστικα  σχόλια, που κάνατε για διάφορα πρόσωπα αλλά και καταστάσεις δεν αξίζουν καμία απάντηση. Σας κρίνουν οι αναγνώστες.

Κύριε Σκούρτη 

Εάν δεν πειστήκατε και πάλι για όσα σας έχω γράψει σχετικά με το θέμα των επιστημονικών και έγκυρων δημοσκοπήσεων, τότε μπορείτε να συνεχίσετε αυτές τις ιδιότυπες έρευνές σας και να αξιολογήσετε στη συνέχεια, εκτός από τα πολιτιστικά σωματεία, που ήδη κάνατε, τα σχολεία της Ερμιόνης, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τα αθλητικά σωματεία και ό,τι άλλο εσείς ως Εταιρεία Μελετών κρίνετε!!!  Καλή επιτυχία!!!

Γιάννης Δημαράκης