Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Πουλάνε καμένο δάσος στην Κορακιά που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέο

 


  •  
  •  
  •  

Αντιδράσεις στην Αργολίδα έχει προκαλέσει η πρόθεση διαφόρων συμφερόντων να πουλήσουν για εκμετάλλευση και "ανάπτυξη" παραθεριστικών κατοικιών, έκταση καμένου δάσους στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μεσιτικά γραφεία προσφέρουν προς πώληση ως δήθεν ιδιωτική περιουσία την έκταση των 3.782 στρεμμάτων, και μάλιστα στην τιμή των 100 εκατ. ευρώ, που όμως αποτελεί δημόσιο δάσος και μάλιστα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 είναι και αναδασωτέο.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλλος, η έκταση βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο οικοδομικού συνεταιρισμού από το 1970 ("Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε."), οπότε και του παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών. Αλλά αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, ακριβώς λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης.


Η έκταση, συνεχίζει, είναι αδύνατον να πολεοδομηθεί νομίμως, επειδή είναι σε μεγάλο μέρος της καμένη και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, που συχνά χρησιμοποιούν διάφορα συμφέροντα για να εμφανίσουν την πώληση ιδιωτικών βιλών ως σχέδια ανάπτυξης ολοκληρωμένων τουριστικών συγκροτημάτων εθνικής σημασίας.

Περισσοτερα: capital