Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κοινότητα Ερμιόνης Δελτίο τύπου


Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Η Κοινότητα Ερμιόνης και ο αιρετός Πρόεδρος Ιωσήφ Γανώσης σας ενημερώνουν ότι:

Η συντονισμένη με τη Δημοτική Αρχή φροντίδα της καθημερινότητας και των προβλημάτων στις γειτονιές και τις περιοχές εντός των ορίων της πόλης μας αναδιοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου, δυόμισι και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Την απόλυτη ευθύνη, τον έλεγχο, την οργάνωση και τον συντονισμό αναλαμβάνουν πλέον οι αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (Νομικά Πρόσωπα) και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης.

Η Κοινότητά μας, η οποία έως σήμερα χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο εθελοντές, εργατικό προσωπικό με προσωπικές οικονομικές δαπάνες των μελών της Κοινοτικής πλειοψηφίας, συνεργαζόμενη με ενεργούς πολίτες μας, στηριζόμενη σε επαγγελματίες και παραγωγούς, μετά από συνεχείς οχλήσεις, ανώνυμες καταγγελίες από γνωστούς άγνωστους που κατέληξαν σε  ελέγχους υπηρεσιών, αδυνατεί να συνεχίσει την προσπάθειά της με την ίδια μέθοδο και τρόπο.

Την εικόνα της πόλης μας ως μία προσπάθεια και νέα αρχή ευταξίας, καθαριότητας, προστασίας και επιμέλειας του παραδοσιακού μας οικισμού, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας αναγνώρισε και επικροτεί.

Με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση εθελοντών και ενεργών συμπολιτών μας, με προσωπικές δαπάνες, με τη χρήση ιδιόκτητων τροχοφόρων και εργαλείων, την επίβλεψη εργατικού προσωπικού σε καθαριότητα, μικροεπισκευές, αποψιλώσεις, μεταφορά αδρανών υλικών, καλλωπισμού κήπων και πλατειών, διακόσμησης και στολισμού στις μεγάλες Χριστιανικές μας εορτές, τις εθνικές επετείους αλλά και τις  παραδοσιακές μας εορτές ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Παράλληλα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η εκλεγμένη Κοινοτική Διοίκηση παρά τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή της στα αυτοδιοικητικά θέματα του τόπου μας, έχει καθαρά γνωμοδοτική εξουσία με απόψεις και προτάσεις στη λύση των προβλημάτων για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας.

Την αποφασιστική και εκτελεστική υλοποίηση έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, που διαχειρίζεται το διοικητικό και εργατικό δυναμικό και τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και τους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών του τόπου μας, που απευθύνονταν στην Κοινότητά μας για την εξυπηρέτηση προβλημάτων της καθημερινότητάς τους, να απευθύνονται πλέον στη Δημοτική Αρχή και στους υπεύθυνους κατά περίπτωση. Η άμεση επαφή τους με τους αιρετούς Δημοτικούς μας Συμβούλους πιστεύουμε ότι θα είναι πιο ευέλικτη και εποικοδομητική στη λύση των προβλημάτων τους.

Η Κοινότητά μας παράλληλα θα συνεχίσει τη δράση της, όπου έχει τη δυνατότητα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Η Κοινότητά μας παρά τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες και περιπέτειες που κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να την περιπλέξουν με διάφορες δημοσιεύσεις, πράξεις και ενέργειες θέλοντας να κατακρίνουν το έργο της και να υποβαθμίσουν τη θεσμική της παρουσία, έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής. Αν και, όπως ο κάθε πολίτης ή συλλογικός φορέας έχει το δικαίωμα του διαλόγου και αντιλόγου, η Κοινότητά μας για το καλό του τόπου μας θα παραμένει σιωπηλή.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε η Δημοτική Αρχή, στηριζόμενη στους  άξιους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους και στα πρόσωπα συνεργασίας που επέλεξε με γνώμονα τη καλύτερη δυνατή  εκπροσώπηση της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς, να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη και την προβολή του τόπου.

Πιστεύουμε ότι η γνώση τους από την προσωπική τους ενασχόληση, με το παραγωγικό, επαγγελματικό, τουριστικό,  κατασκευαστικό, επιστημονικό και οικονομικο-διαχειριστικό  τομέα, θα  οδηγήσει τον τόπο μας  στην καινοτομία και την πρωτοπορία.

Ο καιρός θα δείξει οι πολίτες θα κρίνουν