Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΟΥ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Τρίτη 03/04/2018



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εάν και διανύουμε τις ημέρες της Μεγάλη Εβδομάδας και στις προθέσεις μας ήταν για αυτήν την εβδομάδα να μην  ασκήσουμε έλεγχο και κριτική εκ των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής προέκυψε το θέμα του χειρισμού του προσωπικού καθαριότητας στο δήμο μας και διαπιστώσαμε μια απαράδεκτη και μη νόμιμη διγλωσσία , από την μια πλευρά ο Δήμαρχος κ Δ. Σφυρής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κοινοποίησε επιστολή με την οποία ζητούσε από το Υπουργείο Εσωτερικών την παράταση συμβάσεων στο προσωπικό καθαριότητας μέχρι την οριστική τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ,που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και από την άλλη ο εκπρόσωπος του Δήμου στο Δικαστήριο , στο οποίο είχαν προσφύγει οι υπάλληλοι του Δήμου οι οποίοι διεκδικούσαν την συνέχιση της εργασίας τους υποστήριξε ότι δεν έχει δυνατότητα πληρωμής καταβολής μισθών εάν παραμείνουν στην θέση τους, άρα η διοίκηση του Δήμου τελικά δεν επιθυμούσε , με την στάση της  την συνέχιση των συμβάσεων εργασίας στο προσωπικό καθαριότητας.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Για μια άλλη φορά τονίζουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές , αυτές οι στάσεις , αυτές οι ενέργειες είναι καταχρηστικές και απαράδεκτες
Γιατί
·        Το θέμα έπρεπε να είχε απασχολήσει το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο θα έδινε εντολή κα εξουσιοδότηση το θέμα να το χειριστεί ο Δήμαρχος υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει καμία απόφαση και από την άλλη είχαμε μια απαράδεκτη διγλωσσία μεταξύ Δημάρχου και εκπροσώπου του Δήμου στο δικαστήριο  για να κοροϊδέψουν πρώτα τους εργαζόμενους και στην συνέχεια όλους τους δημότες του Δήμου μας.
·        Τελικά ποια είναι η θέση της διοίκησης του Δήμου , αυτή που δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής ή αυτήν που παρουσίασε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος του Δήμου εμείς πότε θα ενημερωθούμε για την θέση σας , για τις ενέργειες σας;
·        Πως θα διαχειριστείτε το θέμα της συγκομιδής των απορριμμάτων , εφόσον οι μόνιμοι υπάλληλοι όπως εσείς είπατε είναι ελάχιστοι και οι νέες τελικές μόνιμες προσλήψεις θα αργήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία;
·        Γιατί ενώ ξέρατε ότι οι συμβάσεις του προσωπικού ήταν μέχρι τέλος Μαρτίου γιατί δεν είχατε επεξεργαστεί μια πρόταση – λύση του προβλήματος , η οποία θα είχε εγκριθεί και από το δημοτικό  συμβούλιο. Κύριοι της διοίκησης του Δήμου κινδυνεύετε να χάσετε το τεκμήριο της αποτελεσματικότητας στο τομέα της καθαριότητας , το οποίο όλο το δημοτικό συμβούλιο σας στήριξε στην προσπάθειας σας, με αυτές τις ενέργειες σας, με αυτές τις παραλείψεις.   
·        Τέλος πιστεύω με αυτά γνωρίζω από την οικονομική κατάσταση του Δήμου θα υποστηρίξω την διεκδίκηση των εργαζομένων του Δήμου για να συνεχίσουν την εργασιακή τους σχέση. Ήδη όπως είχα και παλαιότερα επισημάνει ότι δημιουργήθηκε μια νέα μεγάλη ομηρία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με ευθύνη της κυβέρνησης και οδήγησε τελικά σε ένα γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ που εάν ισχύσουν τα προσωρινά αποτελέσματα θα πρέπει οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας να παρακολουθήσουν πρώτα εντατικό σεμινάριο της γεωγραφίας της περιοχής μας για να μάθουν όλες τις περιοχές του Δήμου μας που σήμερα δεν γνωρίζουν και οι πειραματισμοί συνεχίζονται.
Και επειδή δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς προέρχονται από άλλες περιοχές τελικά θα αποδεχτούν τον διορισμό τους , το αίτημα των εργαζομένων του Δήμου μας είναι νόμιμο και δίκαιο.    



Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας