Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η Ναυπλιώτισσα Αιμιλία Καραντζούλη νικήτρια σε πανελλήνιο διαγωνισμό μικροδιηγήματος


Το περιοδικό Fractal και η Ανοικτή Βιβλιοθήκη διοργάνωσαν λογοτεχνικό διαγωνισμό μικρομυθοπλασίας με τίτλο «100 λέξεις σε 24 ώρες»Το θέμα του διαγωνισμού κρατήθηκε μυστικό και ανακοινώθηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου προς Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους μόνο 24 ώρες για να ολοκληρώσουν την ιστορία τους. Τα μικροδιηγήματα θα έπρεπε να έχουν μέγιστη έκταση κειμένου έως 100 λέξεις. Το θέμα του διαγωνισμού μικρομυθοπλασίας  : «Μήνυμα σε μπουκάλι»

Υποβλήθηκαν συνολικά 1.267 μικροδιηγήματα στον διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν χθες. Νικήτρια του Διαγωνισμού αναδείχθηκε η 27χρονη Ναυπλιώτισσα Αιμιλία Καραντζούλη.
Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού:
Βασίλης Βασιλικός // Συγγραφέας
Ελένη Γκίκα // Συγγραφέας – Κριτικός λογοτεχνίας
Μάνος Κοντολέων // Συγγραφέας
Δημήτρης Σωτάκης // Συγγραφέας
Γιάννης Φαρσάρης // Συγγραφέας

Το Διήγημα της Αιμιλίας Καραντζούλη
“Θησαυρός”
“Θα έρθει από τη θάλασσα! Θα κρύβει το μυστικό του θησαυρού”, έτσι του είχε πει. Μικρό παιδί συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του στη Μυτιλήνη και μαζί με τον παππού να κάθεται ώρες αγναντεύοντας τη θάλασσα και να περιμένει κάτι εκεί μέσα να γυαλίσει. Πόσες φορές δεν είχε φανταστεί να βουτά όλο ορμή στα καταγάλανα νερά και να βρίσκει επιτέλους το μπουκάλι που θα ΄κρυβε τον θησαυρό.
Δέκα χρόνια χωρίς τον παππού. Πώς θα μπορέσει να του πει πως τα κατάφερε; Ενήλικος πια, βουτά στα γαλάζια νερά και βγάζει από μέσα θησαυρούς…και είναι πολλοί… και είναι παιδιά!
Χειμώνας, 2016