Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Η Κοινότητα  μας με  χαρά παρέλαβε  σήμερα 13/1/2021 τον Αφιερωματικό  Τόμο  (857  σελίδων) για τα 2500 χρόνια

“ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΣΑΛΑΜΙΝΑ  Νίκη Αιωνίων Ιδεών  και Αξιών”

με την εξαίσια Χριστουγεννιάτικη Κάρτα από την Αξιότιμη συμπατριώτισσα μας κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ο αφιερωματικός τόμος εμπεριέχει όλη την δράση της

διεθνούς τιμητικής κοσμητείας του επετειακού έτους

 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ- ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020,

με τις ομιλίες και αγορεύσεις των πολιτειακών  και πολιτικών αξιωματούχων της χώρας, σπουδαίων προσωπικοτήτων του εξωτερικού και πλήθους ελλήνων και ξένων ιστορικών  και επιστημόνων της Ιστορίας και της έρευνας, επίσης πλήθος φωτογραφιών  από τις διάφορες επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια.

Σε μία από αυτές,  κατά την επιστημονική ημερίδα “ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και ΣΑΛΑΜΙΝΑ   Αποτιμώντας την σημασία τους στο σύγχρονο χρόνο” που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”,  απεικονίζεται ο Πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης

Παρά την συναισθηματική πικρία ότι η πόλη μας Ερμιόνη δεν επιλέχθηκε στην διεθνή τιμητική κοσμητεία δια του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οι υπόλοιποι 10 Δήμοι, που συμμετείχαν στους Μηδικούς Πολέμους, δεν μειώνει την ιστορική αξία και το  μεγαλείο των προγόνων μας.

Εκπροσωπήθηκε όμως επάξια από τους σημερινούς γόνους της, την κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη ως  ηγήτορα και Προέδρου  και την Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, που στον χαιρετισμό της στον αφιερωματικό τόμο αναφέρει “το κράνος του κυβερνήτη μιας από τις δύο τριήρεις που πρόσφερε η σημαντική τότε ναυτική δύναμη της Ερμιόνης στους Αθηναίους βρέθηκε στην ανασκαφή πλάι στο Γυμνάσιο της Ερμιόνης, -τόπος καταγωγής, της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και εμού”