Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή Δημάρχου Ερμιονίδας προς Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά


Κρανίδι 13/01/2021

Επιστολή Δημάρχου

Προς :Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και 

Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά 

ΘΕΜΑ : Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Αργολίδας .

Κύριε Υφυπουργέ ,

                                 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και μάλιστα από τα Μ.Μ.Ε, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lock down από αύριο μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2021 μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε Αργολίδας.

 Σύμφωνα με την δική σας εμπιστευτική ενημέρωση, που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, στο Δήμο μας δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα εδώ και αρκετό καιρό.

Απορούμε λοιπόν γι’ αυτή την απόφασή σας, όταν μάλιστα στο παρελθόν όπου είχαν προκύψει κρούσματα σε μεγάλη μερίδα μεταναστών σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο μας το αυστηρό lock down είχε επιβληθεί μόνο στα όρια της Ερμιονίδας. Τώρα γιατί δεν εφαρμόζεται μόνο σε περιοχές που υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ;

Όπως γνωρίζετε μια τέτοια απόφαση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική Οικονομία και στην τοπική Κοινωνία, γι’ αυτό παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας κατά το μέρος που αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας.

Παρακαλούμε τους κ.κ Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας όπως συνδράμουν στην στήριξη του αιτήματός μας.

 

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος