Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ:Αγαπητέ κ. Β. Γκάτσο


Αγαπητέ κ. Β. Γκάτσο,

Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κριτική σας και οι διάφορες απόψεις και προτάσεις σας μέσα από τις δημοσιεύσεις σας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνουν αδιάφορη την Κοινότητα μας.

Τουναντίον πολλές από αυτές παρουσιάζουν ενδιαφέρον και είναι πολύ επίκαιρες.

Δυστυχώς στον  ποταμό των θέσεων και απόψεων σας δεν έχουμε πάντα την ευκαιρία να τοποθετούμεθα μέσα από τον διαδικτυακό διάλογο, που έχετε επιλέξει ως μοναδικό τρόπο ενημέρωσης.

Πιο δημιουργικό  θα ήταν   να μπορέσουμε μέσα από  συνεργασία,  ανάληψης και καταμερισμού  πρωτοβουλιών  να σχεδιάσουμε το χρήσιμο και εφικτό για τον τόπο μας.

Σχετικά  με την δημοσίευση σας της 13/1/2021  και σε άλλη προγενέστερη για την επετειακή δράση 2500 χρόνια ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΣΑΛΑΜΙΝΑ θέλουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Στην επιστημονική ημερίδα που έγινε την 20/1/2020  στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”  προβληματιστήκαμε συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου, που η Ερμιόνη δια μέσου του Δήμου Ερμιονίδας δεν είχε συμπεριληφθεί στον επίσημο εορτασμό του επετειακού έτους.

Η Κοινότητα μας και εγώ προσωπικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα ιστορικά και επιστημονικά κριτήρια και πώς δρομολογήθηκαν οι διάφορες διαδικασίες σε προγενέστερο χρόνο πολύ πριν την επίσημη ανακήρυξη της.

Στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία μου με τον κ. Δήμαρχο  και ο ίδιος προβληματισμένος με ενημέρωσε ότι θα αισθητοποιηθεί και θα διερευνήσει το θέμα.

Κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Ερμιονικού Συνδέσμου την 26/1/2020  στην ολιγόλεπτη συνομιλία μου με τις κ.  Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη και κ.  Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη αναφέρθηκα στο γεγονός

Μάλιστα και οι δύο με ενημέρωσαν ότι θα ενδιαφερθούν και θα ευαισθητοποιηθούν, ώστε κατά την περίοδο των διάφορων εκδηλώσεων που θα γίνουν στις τιμώμενες πόλεις – φυσικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο – θα ενταχθεί και η πόλη μας στο ανάλογο πρόγραμμα και σχεδιασμό.

Δυστυχώς όμως ο ερχομός της πανδημίας και οι απαγορεύσεις εμπόδισαν την  υλοποίηση  των  σχεδιαζόμενων  εκδηλώσεων

Από όλο αυτό το εγχείρημα παρά την σπουδαία ιστορική του σημασία, παρά το πλήθος προσωπικοτήτων που συμμετείχαν και παρά την μεγάλη ακτινοβολία της Προέδρου και συμπατριώτισσας μας κ. Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη περιορίστηκε στην ανακεφαλαίωση της ιστορικής έρευνας.

Παρ όλα αυτά μετά την επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης και στέγασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερμιόνης από την αξιότιμη συμπολίτισσα μας και το Υπουργείο Πολιτισμού πιστεύουμε ότι πολλές από τις σχετικές σας προτάσεις θα  υλοποιηθούν και θα αναδείξουν  τον αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Και αν χάθηκε το χθες θα κερδίσουμε το αύριο με  τις νέες γενιές που πολύ γρήγορα θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ