Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Σκούρτη Δαγρέ Παρασκευή: Αγαπημένη μας Ανθούλα, σε αποχαιρετούμε..

 

   Αγαπημένη μας Ανθούλα, σε αποχαιρετούμε..

 


 Τούτη τη στιγμή, προτίμησα κάποιους πίνακές σου που έχουν σχέση με το ταξίδι….

  Σε αυτά τα έργα, παιδούλα φορώντας το αγαπημένο σου πορφυρό κόκκινο φόρεμα, βοηθάς τον παππού σου να ράψει το πανί για το μεγάλο ταξίδι….


Σε κάθε «ταξίδι»… γνώσης, αναζήτησης, δημιουργίας  ήσουν δίπλα μας να μας εμπνεύσεις, να μας εμψυχώσεις, να μας βοηθήσεις …να μας δώσεις εναλλακτικές λύσεις στο αδιέξοδο…..

 


Οι αφηγήσεις σου, τα παραμύθια, τα όμορφα σχέδιά σου.. με τα μαγευτικά χρώματα... που ταξιδεύουν τα παιδιά  στα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο, το Ι.Λ.Μ.Ε. τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος», τα βοηθούν να κατανοήσουν τον κόσμο που  τα περιβάλλει, τον πολιτισμό μας, τις αξίες, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμά μας… με τον πιο μαγικό τρόπο…. Τα έργα σου δεν είναι για όλους  εμάς που μεγαλώσαμε στην Ερμιόνη άψυχα αντικείμενα,  μπορούν να μιλήσουν και να κινηθούν …. (να μας εμπνεύσουν σε κάθε δραματοποίηση προσεγγίζοντας το έργο σου με τους μικρούς μαθητές…)

 


Ανάμεσα στα παιδάκια που βρίσκω στους πίνακες σου ψάχνω να βρω τον εαυτό μου… Οι δημιουργίες σου αν και κουρντισμένες  στο μουσικό κουτί της εποχής τους μας υποβάλλουν σε διαφυγές στο όνειρο, το παραμύθι και τη νοσταλγία… ξυπνώντας γλυκές μνήμες από την ανέμελη παιδική μας ηλικία …σε μια Ερμιόνη που αλλάζει…

 


Καλό ταξίδι.. αγαπημένη μας Ανθούλα…

Θα μας λείψει ο λόγος και η κρίση σου….

 

Σκούρτη Δαγρέ Παρασκευή