Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΟΥΡΟΥΚΟΥ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜHΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

Η Ερμιόνη και η Κοινότητά μας αποχαιρετά σήμερα την τελευταία αρχόντισσα των Μανδρακίων.

Την αρχόντισσα εκείνη που με τη στάση ζωής της, το καθημερινό διάβα της και τα μαγικά πινέλα της ζωγράφισε την αλμύρα και τα αρώματα της θάλασσας, της ελιάς και της ροδιάς του τόπου μας.

Στο πρώην Δημαρχιακό κατάστημα, στο σημερινό Κοινοτικό κατάστημα και σε όλα τα Δημόσια κτίρια της πόλης μας οι πίνακές της, που εκείνη κατά τον μακρύ βίο της φιλοτέχνησε και δώρισε, όχι μόνο στολίζουν τους χώρους αλλά καταμαρτυρούν την ευγενή επιθυμία της προσφοράς και της αρωγής. Καταγράφουν τη λαογραφία και την παράδοση του ξεχωριστού Ερμιονίτικου γίγνεσθαι σε εποχές κοινωνικής συμφιλίωσης, συνεργασίας, συμμετοχής και δημιουργίας με καλά και πλούσια αγαθά που προσφέρει σε όλους μας η μητέρα γη της Ερμιόνης.

Σε αυτές τις στιγμές του αποχαιρετισμού συγκινημένοι όλοι μας αλλά και υπερήφανοι γι’αυτό που ζήσαμε και αντλήσαμε από τη δική της παρουσία σ’ αυτή τη μεγάλη Ερμιονίτικη αυλή, της οφείλουμε ένα μεγάλο ”ευχαριστώ”. Με το έργο της κατέγραψε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο ήμισυ της ασπρόμαυρης εποχής και τις πρώτες δεκαετίες των χρωμάτων και του τρόπου ζωής του σήμερα.

Η Κοινότητα Ερμιόνης και ολάκερη η Ερμιόνη μας αποχαιρετά το εξαίρετο τέκνο της θωρακισμένη πολιτιστικά και κοινωνικά με το έργο της και τη στάση ζωής της.

Αποχαιρετά την αρχόντισσα που με την παρουσία της ήταν και αυτή μαζί με άλλους σημαντικούς ανθρώπους της εποχής της και της γενιάς της που συνέβαλλαν ώστε η Ερμιόνη μας να είναι ξεχωριστή, προοδευτική, διαφορετική αλλά και απαιτητική.

Την ευγνωμονούμε θερμά,

ευχόμαστε τα θερμά συλλυπητήρια στα τέκνα της και στους οικείους της και προσδοκούμε εκεί στη γειτονιά των αγγέλων να συναντήσει τους άριστους πατριώτες της γενιάς της και τον αγαπημένο σύντροφο της ζωής της, και της υποσχόμαστε ότι η Κοινότητά μας θα συνεχίζει με ασβέστη και βασιλικό, γιασεμιά και βουκαμβίλιες να ομορφαίνει τις γειτονιές και τις αυλές της μικρής μας πατρίδας.

Καλό ταξίδι

Ανθούλα