Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ειδικά για το έτος 2020 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι συμπληρώνονται 80 χρόνια

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού  COVID-19, δεν θα πραγματοποιηθούν  οι μαθητικές παρελάσεις και δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας  γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ήμερα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες της πόλης μας να αναρτήσουν  την Ελληνική Σημαία στις οικίες τους.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με  την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών  ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των Δημοσίων κτιρίων της πόλης μας (Πνευματικό Κέντρο –  Δημοτική Βιβλιοθήκη)  όπως σημαιοστολίσουν και φωταγωγήσουν τα κτίρια τους.

Επίσης παρακαλούνται οι υπεύθυνοι του ΙΛΜΕ και του Μουσείου Παιχνιδιών όπως σημαιοστολίσουν και φωταγωγήσουν τα κτίρια τους

Η Κοινότητα μας θα φροντίσει για τον ευπρεπισμό  του μνημείου Ηρώων και του σημαιοστολισμού  και την αυστηρή τέλεση του προγράμματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ