Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Mε τη Σαββέρια Μαργιολά η Συναυλία Λήξης του 10oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

  


 

Mε τη Σαββέρια Μαργιολά η Συναυλία Λήξης του 10oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, ώρα 21.00

στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTIKI Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι

 

Με τη μουσική συναυλία της ταλαντούχου ερμηνεύτριας Σαββέριας Μαργιολά θα πέσει η αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», τoυ κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού που φέτος συμπλήρωσε την πρώτη του δεκαετία, με διοργανωτή το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Για δέκατη συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκαν στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου, σε μια επιλογή εκλεκτών παραστάσεων, που σημείωσαν επιτυχία στις αθηναϊκές σκηνές. Το πρόγραμμα των θεατρικών εκδηλώσεων της 10ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ επιμελήθηκε και φέτος ο εμπνευστής του θεσμού, διακεκριμένος Καθηγητής και κριτικός θεάτρου, κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος

 

Αποκλειστικός Χορηγός Εισιτηρίου: ΖΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 

Τιμή Εισιτηρίου: 12€ 

Προπώληση: GREENLANDSCAPE ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ Π. ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙ (ώρες καταστημάτων)

Πληροφορίες698 6982224



Σαββέρια Μαργιολά – Βιογραφία

Η Σαββέρια Μαργιολά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά. Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει τις σπουδές της στη φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.  Σε πολύ μικρή ηλικία δισκογραφεί, παρέα με το μικρότερο αδερφό της, το πρώτο της CD με παιδικά τραγούδια. 

Έχει συνεργαστεί στη σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Γιώτα Νέγκα, ο Δημήτρης Μητροπάνος , ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Παντελής Κυραμαργιός. Επίσης συνεργάστηκε με τη Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Η ίδια λέει για τη μουσική: Κατάγομαι από μουσική οικογένεια. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική, ακούγοντας από τα πρώτα μου χρόνια τους ήχους από το μπουζούκι του πατέρα μου και το βιολί του παππού του Γιώργου. Από τη μία τα λαϊκά και τα νησιώτικα, καθότι Ναξιώτες και από την άλλη κλασική, τζαζ και ροκ. Η πληροφορία ερχόταν από παντού κι εμένα η διασκέδασή μου ήταν να κάθομαι δίπλα στον πατέρα μου, να τον ακούω να μελετά και να μου μαθαίνει τραγούδια. Τον ακολουθούσα στις πρόβες, στις συναυλίες, παντού… Θυμάμαι επίσης με τι λαχτάρα έβαζα τις κασέτες και τα CD στο σπίτι και δεν τα έβγαζα μέχρι να μάθω όλα τα τραγούδια. Αυτό το περιβάλλον με επηρέασε αναμφίβολα πολύ και καλλιέργησε την αγάπη μου για τη μουσική. Ξεκίνησα πολύ νωρίς με σπουδές στο πιάνο και αργότερα στη φωνητική. Η μουσική είναι ανάγκη μου και χαρακτηρίζει τη ζωή μου.” (popaganda.gr)

Μαζί με τη Σαββέρια, οι μουσικοί: Νίκος Σαμαράς μπουζούκι, λαούτο, κιθάρα, τρομπέτα, Άρης Κονιδάρης πλήκτρα, Θάνος Μιχαηλίδης τύμπανα.

________________________________________________________________

10ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» 

Διοργανωτής: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Εποπτεία: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης

 

Έχοντας αναγνωριστεί ως η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση-θεσμός της Ερμιονίδας, με φήμη που ξεπερνά τα γεωγραφικά της όρια, το Φεστιβάλ-θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, συμβάλλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, καθώς και στην τόνωση της τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού και προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και θεατρικής παιδείας στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, αλλά και σε ολόκληρο το νομό μας.

Ο Θ.Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά το κοινό της Ερμιονίδας και τους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις του επετειακού 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Θερμές ευχαριστίες επίσης προς το Σ.ΦΙ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ για τη διαχρονική παρουσία στο πλευρό του ως «Μέγας Αρωγός», το «Χρυσό Χορηγό» του φετινού επετειακού 10ου Φεστιβάλ ΖΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, την ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ως «Χορηγό Προγράμματος», για την καθιερωμένη προβολή του προγράμματος στα λεωφορεία της γραμμής Αθήνα-Κρανίδι-Κόστα-Ερμιόνη-, το «Μέγα Χορηγό Φιλοξενίας» NAUTICA BAY HOTEL Πόρτο Χέλι για τη γενναιόδωρη προσφορά φιλοξενίας καλλιτεχνικών σχημάτων, τους Διακεκριμένους Χορηγούς του 10ου Φεστιβάλ ΥΙΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑ Κρανίδι, PORTOTECHNIKI Γ. ΚΟΤΣΟΒΟΣ Πόρτο Χέλι, ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ Πόρτο Χέλι, ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Κρανίδι και GOLDEN LAND GOUTOS Πόρτο Χέλι, καθώς και όλους τους λοιπούς Χορηγούς, Χορηγούς Φιλοξενίας και Υποστηρικτές, για τη γενναιόδωρη χορηγική συνεισφορά τους στην υλοποίηση ενός ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικού εγχειρήματος. 

Όλοι ανεξαιρέτως, με σειρά ανάλογη της προσφοράς τους, προβάλλονται στο προωθητικό υλικό της διοργάνωσης.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ: ΣΚΑΪ FM 102 Aργολίδας, Saronic Magazine, Ο Παρατηρητής Ερμιονίδας, www.pelopolitismos.netwww.edopeloponnisos.grwww.eikonoskopio.grwww.politistika.netwww.argolidasnews.gr

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αστική, Μή Κερδοσκοπική Εταιρία Ερασιτεχνών

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Δημαράκης, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευαγγελία Ηλιού, ΤΑΜΙΑΣ: Ιωάννα Μέξη, ΜΕΛΗ: Πατρίτσιο Νέζε, Βίκυ Παπάζογλου, Παντελής Τόδωρης

Έδρα: Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Ταχυδρομική Διεύθυνση ΑΡΤΙΚΙ 21 300 Κρανίδι Ερμιονίδας * Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 698 698 2224 * e-mailthoerm@gmail.com

θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki 

Kρατήσεις & Πληροφορίες: 698 698 2224

Υπεύθυνη για τον Τύπο και τις Χορηγίες: Δανάη Σαλεπούλα, 6979796194, dsalepoula@gmail.com