Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Δελτίο τύπου | Π Α Ρ Α Β Α Σ Η | 19 - 22 Απριλίου 2024

 


Μέσα στον κατάμεστο Πολυχώρο "Artίκι" , πραγματοποιήθηκε για τέσσερις μέρες η #paravasiτης Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, στις 19, 20, 21 & 22 Απριλίου..

Μια παράσταση που σηματοδότησε με την πνοή της, με τον αέρα της, με τα κείμενα της, την καθημερινότητα την οποία βιώνουμε, την καθημερινότητα που παλεύουμε να ξανά δούμε, την καθημερινότητα που περιβάλλεται από καθημερινές παραβάσεις έρωτα, αντίστασης, συμπεριφορών, εκφράσεων, κοινωνικών σχέσεων, μιας παράβασης - "γροθιά στο στομάχι" για όσους σκεπτόμενοι το "γύρω" και αντιδρώντες στο αύριο, καθήλωσε, προβλημάτισε, συγκίνησε, προσέφερε τροφή για σκέψη..
Η "παράβαση" είτε μικρή είτε μεγάλη, πλαισιώθηκε από 50 χορευτές/χορεύτριες που έδωσαν δυναμική πνοή στον ρου της παράστασης, παραδιδόμενοι στην ομαδικότητα, στη συντροφικότητα, στην αγάπη για τον λαϊκό πολιτισμό που τελικά μπορεί να θίξει και να φέρει στην επιφάνεια πολλές πλευρές του "σημερα"..
Με ορμητήριο όλα τα τμήματα της ομάδας μας (Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης) και την ξεχωριστή πνοή - συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρτο-Χελίου "Ο Φάρος" (Ο ΦΑΡΟΣ - O FAROS) , φέραμε στο σανίδι, την πιο κρυφή σκέψη σου, την πιο δυνατή εσωτερική φωνή σου που αγαπά να εκφράζεται και να προβληματίζεται & σε τελική ανάλυση την αλήθεια της ζωής, καταθετούμενη από τη ματιά του δασκάλου μας, Κωστή Σκούρτη. 
Ευχαριστούμε θερμά το κοινό που ήταν δίπλα μας, που κατέστησε την τετραπλή παράσταση μας SOLD OUT & επιφυλασσόμαστε για καλύτερα, για μεγαλύτερα, για αρτιότερα σε κλειστούς & ανοιχτούς χώρους πολιτισμού..
Τα "ευχαριστώ" μας, στον Ανάργυρο Πασχάλη που μας παραχώρησε το έργο του για τη δημιουργία της αφίσας μας, είναι πολλαπλά!
Υ.Γ. (1): Όσον αφορά τα έσοδα της παράστασης, εκτός του ότι κάλυψαν τα λειτουργικά της έξοδα, σύντομα θα μάθετε το που θα διατεθούν...
Υ.Γ. (2): Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία τους: 
- Στον Δήμαρχο Ερμιονίδος, κύριο Γιάννη Γεωργόπουλο
- Στον Αντιδήμαρχο Ερμιόνης, Δαμιανό Κουτούβαλη
- Στην Αντιδήμαρχο τουρισμού, Βίκυ Πραχαλιά
- Στους Κοινοτικούς Συμβούλους, Μιχάλη Φραϊδάκη & Ιωάννα Λιναρδοπούλου 
- Στην πρόεδρο της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδος, Βιβή Σκούρτη 
- Στα μέλη του Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου, Μαρίκα Κανέλλη - Τουτουντζή & Μαρία Βόντα
- Στον πρόεδρο & τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδος 
- Στην κυρία Δήμητρα Γκιώνη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας "Φράχθι"
- Στην κυρία Σούλα Παλυβού, Πρόεδρο του Ιστορικού - Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου 
- Στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας, Γιώργο Ρούκη!
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Νατάσα μας & την Ελένη μας για την ακούραστη βοήθεια τους στη διεξαγωγή των παραστάσεων μας..