Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Αγαπητοί συμπολίτες αισίως διανύσαμε μαζί σας ένα χρόνο αυτοδιοικητικής θητείας στη θέση της Κοινοτικής Αρχής για την οποία μας επιλέξατε να διαχειριστούμε.

Προσπαθώντας να είμαστε συνεπείς και αντάξιοι των ευθυνών μας εργαστήκαμε και καταφέραμε να επιλυθούν ουσιαστικά θέματα της καθημερινότητας. Σε αρκετά από αυτά καταφέραμε να τα διαχειριστούμε με επιτυχία. Σε αρκετά άλλα και ακόμα περισσότερα θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια, επιμονή και πολιτική βούληση, ώστε να συνεχίσουμε καθημερινώς να καλυτερεύουμε την εικόνα του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Δεχθήκαμε από συμπολίτες μας και πολλούς επισκέπτες συγχαρητήρια για την προσπάθεια μας και την εικόνα της πόλης μας. Συγχαρητήρια όμως  που δεν οφείλονται μόνο στη δική μας προσπάθεια, αλλά και στη Δημοτική Αρχή και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το αποτέλεσμα είναι αυτοδιοικητικό και συλλογικό. Σε κάθε μας ενέργεια, σκέψη και πρωτοβουλία πάντα χρειαζόμαστε τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων της περιοχής μας, των υπηρεσιών του Δήμου μας και την αποφασιστικότητα του Δημάρχου μας ώστε η καλή πρώτη περίοδος παράλληλα με τη σχετική ανοχή και συμμετοχή της κοινωνίας μας να συνεχιστεί.

Στην περίοδο που διανύσαμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας προβήκαμε σε αρκετές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Δημιουργήσαμε, οργανώσαμε και επιπλώσαμε την αίθουσα του Κοινοτικού μας Συμβουλίου με στόχο να ανταποκρίνεται και να αντικατοπτρίζει τη κυρίαρχη  θέση της πόλης μας, της ιστορίας της και της κοινωνίας μας στο γενικότερο γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας.

Παράλληλα συντηρήσαμε όλους τους πίνακες ζωγραφικής των ντόπιων καλλιτεχνών μας που έχουν  δωρίσει έργα τους στο Δήμο μας και βρίσκονταν απαξιωμένοι σε διάφορα σημεία του Δημοτικού κτιρίου. Συντηρήσαμε τους μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονται στην πόλη μας της ιστορικής οικογένειας των Μητσαίων με ειδικούς συντηρητές έργων τέχνης, υπό την επίβλεψη και εργασία του συμπατριώτη μας Δημήτρη Καπόγιαννη.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με προσωπικά έξοδα του Προέδρου και των κοινοτικών μας συμβούλων.

Αποφασίσαμε και είναι στη διαδικασία επίσημης καταχώρησης το τοπικό  έμβλημα της Κοινότητας Ερμιόνης.

Συνδιοργανώσαμε με το Δήμο Ερμιονίδας και τους τοπικούς φορείς τη Γιορτή Ροδιού 2019 με τη γνωστή επιτυχία σε όλους μας.

Συντηρήσαμε και διακοσμήσαμε το μνημείο Ηρώων της πόλης μας με την ευγενική προσφορά του συμπατριώτη μας ηλεκτρολόγου Νίκου Κρητικού και του ανθοπωλείου οικογένειας  Αραπάκη.

Σε συνεργασία με εθελοντές και φίλους υποδεχθήκαμε την περίοδο των   Χριστουγεννιάτικων  εορτών  με  ένα διαφορετικό εορταστικό χρώμα, στολίζοντας  την πόλη μας σε πραγματικές χριστουγεννιάτικες νότες.

Οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με την παιδική χριστουγεννιάτικη εορτή και το άναμμα του δέντρου στην πόλη μας στηριζόμενοι και στην βοήθεια του Ν.Π.  Κ.Π.Α.Π.&Π. Δήμου Ερμιονίδας και του Προέδρου συμπατριώτη μας Δημοτικού Συμβούλου Δαμιανού Κουτούβαλη.

Προσφέραμε στα φιλόπτωχα ταμεία της πόλης μας εορταστικά πακέτα βοήθειας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας .

Διοργανώσαμε σε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και κλείσαμε με την τέλεση του εθίμου Γιάλα-Γιάλα παρά τις αντίξοες τότε καιρικές συνθήκες.

Σχεδιάσαμε τη διοργάνωση της επετείου της 3ης Εθνοσυνέλευσης και της αποκριάτικης μασκαράδας, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Στηρίξαμε την προσπάθεια του Δήμου μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας απολυμαίνοντας δημόσιους χώρους και βοηθώντας συμπολίτες μας σε προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Με τον ερχομό της καλοκαιρινής περιόδου και το τέλος της καραντίνας ξεκινήσαμε εκστρατεία καθαριότητας και καλλωπισμού από άκρη σε άκρη σε όλη την πόλη μας.

Οργανώσαμε με προσωπικά μας έξοδα και οχήματα την αποκομιδή απορριμμάτων από τις γειτονιές της άνω πόλης για άτομα τρίτης ηλικίας καθ’ όλη την τετράμηνη περίοδο του καλοκαιριού.

Φροντίσαμε επανειλημμένως όλες τις γειτονιές της πόλης μας σε θέματα καθαριότητας και ευπρεπισμού στηριζόμενοι σε φίλους, σε εθελοντές και σε όλους τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια μας παρακινούμενοι από την επιμονή μας και τη συνέπεια μας.

Στηριχθήκαμε στις δυνατότητες του Δήμου μας σε οχήματα εργαλεία και προσωπικό αλλά και σε εργολαβικές αναθέσεις  στον τομέα καθαριότητας.

Προσπαθήσαμε με υπομονή και επιμονή να συνεργαστούμε με την υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε με αστοχία  για όσο το δυνατόν καλύτερο συλλογικό αποτέλεσμα.

Επιβλέψαμε δεκάδες φωτιστικά σώματα δημοτικού φωτισμού και προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την υπηρεσία φωτισμού.

Συντηρήσαμε με την βοήθεια εθελοντή επιχειρηματία το Μεγαλοπήγαδο και το Καλογερικό πηγάδι.

Συνεργαστήκαμε και αναλάβαμε τη φροντίδα  χώρων  της χερσαίας ζώνης λιμένος με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Αποκαταστήσαμε και επισκευάσαμε όλα τα παγκάκια της  χερσαίας ζώνης.

Αναλάβαμε τις διαγραμμίσεις, τα ασβεστώματα και την περιποίηση αρκετών δενδρυλλίων.

Συντηρήσαμε και περιποιηθήκαμε όλη την περιοχή του Μπιστιού και τοποθετήσαμε νέα καλάθια απορριμμάτων στην περιμετρική ζώνη προσφοράς της κυρίας Μαρίτσας Τραυλού.

Καθαρίσαμε και ευπρεπίσαμε από άκρη σε άκρη όλες τις κολώνες της ΔΕΗ και του δημοτικού φωτισμού και επανειλημμένα τις επιβλέπουμε και τις ασβεστώνουμε.

 

Τοποθετήσαμε τον ανάλογο αριθμό πλαισίων για την αφισοκόλληση κοινωνικών, εμπορικών και συλλογικών αγγελιών.

 

Αλληλογραφήσαμε επανειλημμένα με επιχειρήσεις της περιοχής μας που διανέμουν εμπορικά φυλλάδια ώστε να συμμορφωθούν με  τον κανονισμό καθαριότητας και ακόμα συνεχίζουμε να αλληλογραφούμε μαζί  τους με τις αυστηρές παρατηρήσεις μας.

 

Κατασκευάσαμε όπου μας ζήτησαν συμπολίτες μας και θεωρήσαμε αναγκαίο χειρολαβές για τη βοήθεια ατόμων τρίτης ηλικίας και όχι μόνο.

 

Αποφασίσαμε  νέα χωροθέτηση κάδων απορριμμάτων και αναμένουμε τη διαχείριση της από την Αντιδημαρχεία καθαριότητας.

 

Με πρωτοβουλία της συμπατριώτισσας μας κ. Βεντουρή-  Σέρφα Κική φιλοξενήσαμε  το  τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV με τη δημοσιογράφο Βίκυ Χαντζή και συνεργαστήκαμε για την καλύτερη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και της πόλης μας.

Το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε από την μεγάλη  επισκεψιμότητα κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο Ελλήνων παραθεριστών.

 

Αγαπητοί συμπολίτες η πρώτη χρονιά της θητείας μας υπήρξε μια χρονιά αρκετά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για την κοινότητα μας.

 

Παρά τις όποιες αστοχίες, προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροδιαφωνίες η Κοινότητα μας προσπάθησε να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας,  αλλά και να ακολουθήσει την πολιτική στρατηγική της Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημάρχου.

 

Μέσα στα αυτοδιοικητικά πλαίσια συνεργάστηκε και προσπάθησε να διεκδικήσει εκείνα που της αναλογούν ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών μας  και στις ευθύνες που της ανατέθηκαν. Το χτύπημα της πανδημίας ήταν ανασταλτικό  για μια αρχή πρωτοβουλιών σε διάφορα θέματα που είχαμε σχεδιάσει.

 

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες, η ανάδειξη  της Ιστορίας και της παράδοσης  του τόπου μας, η προβολή, το κυκλοφοριακό της πόλης μας και η φροντίδα των αγροτικών και παραθεριστικών περιοχών της Κοινότητας μας, καθώς  και οι παραλίες της, είναι θέματα που έχουμε τη θέληση και την επιθυμία να διευθετήσουμε, να προβάλλουμε και να καλυτερεύσουμε σε συνεργασία πάντα και με την πολιτική βούληση του Δήμου Ερμιονίδας.

 

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και για την τρέχουσα αυτοδιοικητική μας χρονιά στα  θέματα  καθαριότητας και ευταξίας, όμως για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη χρειαζόμαστε και πάλι  τη στήριξη των εθελοντών μας και την ανοχή των συμπολιτών μας.

Χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη και τις χορηγίες φίλων όπως και της εμπορικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Παράλληλα δε με όλα αυτά θα επιθυμούσαμε έναν καλύτερο και ορθολογικότερο  σχεδιασμό εκ μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας.

Ως Κοινότητα θεωρούμε ότι ο απαιτούμενος σχεδιασμός για την καθαριότητα οδών και πλατειών, αποψίλωσης και εκτάκτων δράσεων, πρέπει εκ μέρους του Δήμου να είναι ανάλογος του πληθυσμού, της γεωγραφικής έκτασης, της τουριστικής και τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, των δημοτικών τελών και εσόδων, ώστε η κάθε δράση να είναι ανταποδοτικά ανάλογη προς κάθε κοινότητα του Δήμου.

Παράλληλα δε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να λειτουργεί η κάθε δράση εις βάρος καμίας κοινότητας, που φιλότιμα και υπεύθυνα εργάζεται, ώστε κάποιοι να απολαμβάνουν ”εις υγείαν του κορόιδου”.

Αγαπητοί συμπολίτες έχοντας την ίδια φρεσκάδα της πρώτης ημέρας της θητείας μας σας υποσχόμεθα ότι και για την νέα αυτοδιοικητική χρονιά εμείς ως Κοινότητα θα συνεχίζουμε παρόντες καθημερινώς στα προβλήματα του τόπου μας και των πολιτών μας, και για εκείνα που μπορούμε να λύσουμε, και γι’ αυτά που δε μπορούμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….