Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δήμαρχος Ερμιονίδας : Ο ανώνυμος κουκουλοφόρος συκοφάντης του διαδικτύου, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης

 Κρανίδι, 30/03/2021 

Ανακοίνωση

Ο ανώνυμος συκοφάντης κουκουλοφόρος του διαδικτύου, ο οποίος κρύβεται στο facebook πίσω από το ψεύτικο προφίλ “Ουράνιο Τόξο”, χτύπησε για μια ακόμα φορά διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής.
Ανάρτησε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής μιας μελέτης αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με σχόλια για “αχρείαστες δαπάνες” και “πάρτι απευθείας αναθέσεων”.
Ενημερώνω τους Δημότες της Ερμιονίδας ότι η συγκεκριμένη μελέτη όχι μόνο δεν είναι αχρείαστη, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη η οποία αφορά την καταγραφή όλων των υφιστάμενων δημοτικών φωτιστικών και την αντικατάστασή τους από νέα, που θα χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται σαφώς από το νόμο. Η δυνατότητα από έναν ΟΤΑ για απευθείας ανάθεση ενός έργου περιορίζεται χρηματικά σε μικρά σχετικά ποσά. Ο σκοπός που αυτές έχουν προβλεφθεί από το νομοθέτη είναι προκειμένου να πραγματοποιηθούν γρήγορα ορισμένες ενέργειες που αφορούν τους ΟΤΑ, σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς ή άλλους διαγωνισμούς που αφορούν σαφώς μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο.


Αφορά λοιπόν την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, το οποίο παράλληλα θα εξοικονομήσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για τους Δημότες της Ερμιονίδας.
Μάλιστα, ήδη, πολλοί Δήμοι της Ελλάδας έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση των παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέους σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.
Ο Δήμος Ερμιονίδας είχε υστερήσει αρκετά και σε αυτόν τον τομέα, έτσι το έργο αυτό υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας και η υλοποίησή του αποτελεί για την Δημοτική Αρχή δέσμευση προς τους Δημότες.
Προσωπικά σας γνωστοποιώ ότι έχω υποβάλλει δύο μηνύσεις εναντίον του γνωστού – αγνώστου από το παρελθόν, που κρύβεται πίσω από το ψεύτικο προφίλ “Ουράνιο Τόξο” και το ίδιο έχουν πράξει δύο Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτή η εξαιρετική υπηρεσία με το σπουδαίο έργο, θα δράσει γρήγορα, επαγγελματικά και αποτελεσματικά και στη δική μας περίπτωση.
Τα στοιχεία του θα μας γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου αυτός ο κουκουλοφόρος συκοφάντης και υβριστής να οδηγηθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Σας ενημερώνω δε, ότι άμεσα με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από τον κ. Εισαγγελέα Ναυπλίου θα κάνω γνωστό δημόσια το ονοματεπώνυμο αυτού του κουκουλοφόρου του διαδικτύου που δεν έχει το θάρρος ούτε με το ονοματεπώνυμό του να γράψει, νομίζοντας ότι θα μπορέσει να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη και να κρυφτεί. Αυτή είναι η αντιμετώπιση που αξίζει σε κάθε κουκουλοφόρο του διαδικτύου, που κρύβεται πίσω από ανώνυμα προφίλ στο διαδίκτυο και υβρίζει και συκοφαντεί πρόσωπα και που ψεύδεται.
Τότε θα αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος του και θα απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με το εάν εκπροσωπεί κάποιους που θέλουν να εμποδίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής ή εάν εκπροσωπεί συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος των Δημοτών της Ερμιονίδας ή απλά εκβιάζει κατά τη γνωστή πρακτική του. Του διαμηνύω και σε αυτόν, αλλά και στους ομοίους του, ότι σε εμένα αυτές οι πρακτικές δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ εφαρμογή. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, είτε έχουν ονοματεπώνυμο, είτε κρύβονται επειδή ντρέπονται ακόμη και οι ίδιοι για το εαυτό τους, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ανοχή μου στο ψέμα και τη συκοφαντία είναι και θα παραμείνει μηδενική. Και αυτό γιατί εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ και είχα το θάρρος να εκφράζω δημόσια και επώνυμα την άποψή μου. Η εποχή της κουκούλας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα δεχτώ ωστόσο με μεγάλη χαρά, κάθε επώνυμη καλοπροαίρετη κριτική, που αποσκοπεί στη βελτίωσή μας ως δημοτική αρχή, με απώτερο σκοπό το καλό του τόπου μας. Η Δημοτική Αρχή προχωράει τα έργα που έχει προγραμματίσει με γοργό ρυθμό εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της, με διαφάνεια και εντιμότητα. Τις βασικές αρχές που μας πρεσβεύουν. Την πορεία του λαού της Ερμιονίδας που έχουμε σύμμαχο και εντολέα μας, δεν θα την ανακόψει καμία εισαγόμενη μαριονέτα και κανένας εγχώριος χειριστής της.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος