Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης (Ν.Ο.ΕΡ.) ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της φθινοπωρινής Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. 
Η 4η σχολή Ανοιχτής Θάλασσας «ανοίγει πανιά», στις 06-11-2011 ημέρα Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 04-12-2011.
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Σπύρο Κανάρη.
 Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ.  κάθε  Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα.

Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο  και Κυριακή.

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών,  βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν  αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να

μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας διεθνώς αναγνωρισμένο.
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο 2754033008 Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00  ή στο
e-mail noermionis@gmail.com.