Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος «Αχλαδίτσα»

 Ο σύλλογος «Αχλαδίτσα»  είναι ένας σύλλογος που απαρτίζεται από κατοίκους του οικισμού Ντάρδιζα.
 Ενός οικισμού με περίπου 250 κατοικίες.
 Εδώ και 17 χρόνια ο σύλλογος αυτός παλεύει ενάντια στις προθέσεις του Ομίλου Τσοκανή, να μετατρέψει μια τουριστική περιοχή σε χώρο φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Μέχρι τώρα με τις προσφυγές τους και τους δικαστικούς αγώνες τους, είχαν καταφέρει να το αποτρέψουν ενώ  εκκρεμούν ακόμα  αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
 Όλοι αυτοί οι δικαστικοί αγώνες έχουν γίνει με έξοδα τους συλλόγου.
 Ο πρώην  Νομάρχης κος Σωτηρόπουλος εξέδωσε άδεια λειτουργίας στον Όμιλο Τσοκανή, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του…
 Από εκεί ξεκινάει η δική μας εμπλοκή στο θέμα.
 Μόλις μάθαμε  για την άδεια, αποφασίσαμε  να κινηθούμε ενεργά και ήρθαμε σε επικοινωνία και με τα μέλη του συλλόγου «Αχλαδίτσα».
 Οι ενέργειες μέχρι τώρα είναι εκτός απο το να τους υποστηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, να παρέμβουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση  αφορά όλη την περιοχή και όχι μόνο την Ντάρδιζα.
 Συμμετείχαμε μαζί με άλλους συμπολίτες μας στην συλλογή υπογραφών για μια επιπλέον ένσταση πολιτών ενάντια στην απόφαση του Νομάρχη και προτείναμε να φέρουμε το θέμα σε  Δημοτικό Συμβούλιο.
 Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές κατά του έργου και  μέσω της ιστοσελίδας μας προσπαθούμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας.
 Ελπίζουμε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, θα παρθεί μια απόφαση που όχι μόνο θα υποστηρίζει τους αγώνες του Συλλόγου, αλλά και θα ταχθεί ενεργά  ενάντια στις επιχειρηματικές προθέσεις  του Ομίλου Τσοκανή που θα υποβιβάσουν και θα βλάψουν την περιοχή.

Φωτ: Δειλινό στη Ντάρδιζα