Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS



ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ( ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS 

Το Δημαρχείο Ερμιονίδας επισκέφθηκαν μαθητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία και Λιθουανία), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Σφυρής, υποδέχθηκε τους μαθητές και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τις εμπειρίες του προγράμματος (ανταλλαγή απόψεων, γνωριμία με νέες πρακτικές, πολιτισμούς, τρόπο ζωής).
Η επίσκεψη των μαθητών στην Ερμιονίδα, στις αρχαιότητες, στα
μνημεία και στα εργαστήριά της (Λαογραφικό, Παιχνιδιών κ.λπ.), στους τόπους παραγωγής προϊόντων της, η φιλοξενία τους από τους μαθητές του Γυμνασίου Κρανιδίου τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την γαστρονομία του τόπου μας τις συνήθειες και την ιστορία του. 
Ο Δήμος μας μετέφερε τους μαθητές και τους καθηγητές των 5 χωρών στην Ολυμπία, όπου και ενθουσιάστηκαν γιατί γνώρισαν από κοντά το χώρο στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 
Ο Δήμαρχος είχε συνομιλίες με τους μαθητές και τους καθηγητές τους, οι οποίοι του μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους από τη φιλοξενία, την οργάνωση του Γυμνασίου και το πόσο καλά πέρασαν όλο το διάστημα της παραμονής τους στην περιοχή μας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, στους καθηγητές του προγράμματος και στους γονείς που φιλοξένησαν την αποστολή των 5 χωρών.