Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αγαπητοί Αντιδήμαρχοι

Δεν φαίνεται να αμφισβητείτε τις φωτογραφίες του κυρίου Σφυρή, αλλά τις θεωρείτε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα των έργων του, αποτέλεσμα όμως που περνάει εδώ και 2.5 χρόνια από τα χέρια σας. Ο κύριος Σφυρής μιλάει για μπαζώματα με σκουπίδια του πρώην βοθρόλακκου του Κάμπου, αν δεν κάνω λάθος, όπως και ρεμάτων και αγρών. Σε αυτά δεν απαντάτε. Συμβαίνει ή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Εσείς λέτε ότι οι φωτογραφίες είναι από αναγκαίους χώρους μεταφόρτωσης. Δεν μας δίνετε όμως δικές σας φωτογραφίες αυτών των συγκεκριμένων φυσικά χώρων μεταφόρτωσης ούτε έγγραφα - άδειες, ώστε αυτοί οι χώροι να χρησιμοποιούνται νομίμως για αυτόν τον σκοπό. Πού είναι τα σημεία μεταφόρτωσης; Πόσα είναι; φωτογραφίες; Άδειες;;;;
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί η Παράταξή μας, μπροστά σε ένα όντως σοβαρότατο και δύσκολο πρόβλημα, δεν νομιμοποιείτε η Παράταξη μέσω των αντιπροσώπων της, να ενεργεί εκτός νόμων και περιβαλλοντικής ηθικής, επικαλούμενη την ανάγκη των νοικοκυριών, των επιχειρηματιών, του τουρισμού κ.λ.π. (επισημαίνω ότι κατά το ρηθέν του Δημάρχου, κυρίαρχη είναι η Παράταξη, αφού αυτή θα αποφασίσει ακόμη και τον διάδοχό του!).

Ένα ανάλογο: Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες μόνο του ιδιωτικού τομέα αδίκως έχασαν τη δουλειά τους και πεινάνε οι οικογένειές τους. Αυτό σε τοπικό επίπεδο θα νομιμοποιούσε τον Δήμο, εσάς, να μπαίνετε στα καταστήματα και να αρπάζετε τρόφιμα για να λύσετε το πρόβλημα; Ή να Δημεύετε το 1/3 του μισθού κάθε δημόσιου υπαλλήλου που η εργασία του προστατεύεται από το σύνταγμα(!) (αυτό και αν δεν είναι ισότητα!), υπέρ των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Ίδιας λογικής νομιμότητα θα ήταν!
Όταν εγώ σας ψήφιζα, μεταξύ των άλλων, ήταν ισχυρό και το ότι φαινόσασταν ότι θα διαχειριστείτε τα προβλήματα μέσα στην νομιμότητα. Δεν σας ψήφισα για να "εξυπηρετήσετε" τον κόσμο, τον λαό, ή ό,τι άλλο, αμέτι μουχαμέτι, με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε να θρονιαστείτε στη δημοτική εξουσία.
Σε ένα τέτοια αδιέξοδο, όπως των απορριμμάτων Ερμιονίδας, καλό είναι, αντί να καταφεύγετε σε τέτοιες "περιβαλλοντικές λύσεις" να παραιτηθείτε μαζί φυσικά με τον Δήμαρχο, τώρα και όχι τον Οκτώβρη. Ας περάσει το πρόβλημα κατ' ευθείαν στον λαό, ή στον επόμενο που πιστεύει ότι θα το λύση. Δημοκρατία έχουμε, και πίσω από σας είναι οι ψηφοφόροι σας. Φίλος μου τηλεφώνησε και μου είπε: Όταν τους ψήφιζες, τους έδινες και το ελεύθερο να κάνουν αυτά που φωτογράφησε ο κύριος Σφυρής; Και βέβαια δεν σαν το έδωσα, γι' αυτό και σαν ανακαλώ υπέρ οποιουδήποτε άλλου που πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα.
Αμάν πια με το κόλλημα στην εξουσία! Παραιτηθείτε και πάρτε κάνα μαχαιράκι να μαζέψετε πεταλίδες!

Σημείωση: Κάποτε στα Μαντράκια ένας ψαράς με σχετικά μεγάλο καΐκι, επέμενε να το τραβήξει με τα χέρια, για να μη πληρώσει στο καρνάγιο του μπάρμπα Τάσου. Μαζεύτηκαν, όπως πάντα, πρόθυμοι οι ψαράδες, οι διερχόμενοι και η πιτσιρικαρία. Θα τα καταφέρουμε, λέγανε. Αυτό, σαν υπόσχεση, τους έδινε δύναμη και κουράγιο, αλλά μετά από δυο ώρες το καΐκι είχε βγει μέχρι τη μέση, όλοι ήσαν κατάκοποι, παρά τις καλές τους προθέσεις, αλλά το σκαρί δεν έλεγε να κάνει πόντο πάνω στα φαλάγγια με κανένα τρόπο. Είχε αρχίσει και μούσγκωνε. Τότε λέει στον καραβοκύρη ο μπαρμπα Θανάσης ο Χοντρός: Μέχρι εδώ ήτανε, μουλάρωσε και δεν βγαίνει, αλλά και από την αρχή δεν έβγαινε, μόνε άντε δώσε στον Τάσο αυτό που πρέπει να στο τραβήξει, που έχει και την πείρα και τα εργαλεία. Εμείς να το ξανασπρώξουμε στη θάλασσα, είναι δυο λεπτά υπόθεση.

Σημείωση για κάθε κακόβουλο: Δεν εννοώ ότι ο σημερινός μπάρμπα Τάσος, μπορεί να είναι ο Αγαπητός Ανάργυρος, αλλά την πείρα και τα εργαλεία τάχει!


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος