Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κε Δήμαρχε,

  Παρακολουθώ με σοκ και δέος τους χειρισμούς σας, όχι μόνο στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά στην αυτονόητη «καθημερινή» αποκομιδή.
  Παντού ανεξέλεγκτα  χύδην απορρίμματα, στους δρόμους μέσα στις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας. Δίπλα στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στα μαγαζιά της περιοχής μας, στις πλατείες, στα λιμάνια και στα σχολεία, στα ρέματα και στις παραλίες. Δημιουργήσατε δεκάδες μικρές χωματερές σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας.
  Ο Δήμος μας, μετά από την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήσατε,  μπήκε σε πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία.
  Αδιαμφισβήτητα ο Δήμος Ερμιονίδας με υπαιτιότητά σας, κατέλαβε τα πρωτεία πανελλαδικά και σίγουρα πανευρωπαϊκά, της δημιουργίας νέων και ανοίγματος παλιών ανενεργών χωματερών.
  Οι πρώην Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης είχαν βγει από το χάρτη  επικινδυνότητας του περιβάλλοντος της ΕΕ, γιατί  είχαν κλείσει τις χωματερές τους  από το 2010 και είχαν ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αποκατάστασης των χωματερών.
  Τα συγχαρητήρια μου κε Καμιζή, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και του κάθε συμπολίτη μας γι αυτό που καταφέρατε . Μπράβο και πάλι μπράβο!
  Στην επιστολή σας προς τον Πρόεδρο της Θερμησίας κο Ηλία Κατσάβελα, που «υπερήφανα» αναρτήσατε, καθιστάτε υπόλογο
τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Τοπικής Κοινότητας, επειδή αρνούνται  να υπακούσουν στο σχέδιο καταστροφής της περιοχής που εκτελείτε. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας αρνούνται να παρανομήσουν και να συναινέσουν στην παρανομία, εφ’ όσον το 2011 έκλεισαν την χωματερή στη θέση «Ρορρό», σύμφωνα με την απόφαση του ΓΓ Περιφέρεια Πελοποννήσου 4688/14-12-10.
  Η απόφαση αυτή διατάσσει την παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και οριστικό αποκλεισμό με φυσικά αναχώματα , εκσκαφές  και κάθετα εμπόδια στις οδούς πρόσβασης κλπ. Η μη συμμόρφωση με το κλείσιμο ισοδυναμεί με ποινικό αδίκημα και επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το Νόμο 1650/1986.
  Μας γυρνάτε στο παρελθόν κε Καμιζή, λόγω της ανικανότητάς σας να διαχειριστείτε το παρόν και το μέλλον.
  Όπως φαίνεται από την επιστολή σας, αναλαμβάνετε το άνοιγμα των χωματερών, βαπτίζοντάς τις «Σταθμούς Μεταφόρτωσης» και προσπαθείτε να μπλέξετε και τους εκλεγμένους Κοινοτάρχες, παρερμηνεύοντας την  Κοινή Υπουργική Απόφαση.     
  Μπλέκετε και τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη και τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.α., ισχυριζόμενος ότι αυτοί σας έδωσαν την άδεια να δημιουργήσετε νέες χωματερές και να ανοίξετε τις παλιές. Πιο συγκεκριμένα ζητάτε να ανοίξει η χωματερή στο «Ρορρό» για είκοσι μέρες σαν «Σταθμός Μεταφόρτωσης», όπως κάνετε πάνω από δύο μήνες στο Κρανίδι. 
  Μετά τις είκοσι μέρες από το «Ρορρό» ποιες  κλειστές χωματερές έχουν σειρά;Μήπως οι κλειστές χωματερές  στο «Κρόθι» Ερμιόνης , στα Δισκούρια Κρανιδίου και στα Δίδυμα;
  Οι «Σταθμοί Μεταφόρτωσης», όπως βολικά για σας, βαπτίσατε τις χωματερές ,δύο  στο Κρανίδι ( στο χώρο του Βιολογικού και απέναντι απ’ αυτόν), στην Κοιλάδα (στον Άγιο Νικόλαο) ,  τρεις στο Πόρτο Χέλι ( στη ΔΕΠΟΣ , πίσω από τα ξενοδοχεία, και μια σε ιδιωτικό χώρο)  και στα Δίδυμα, οκτώ  τον αριθμό,  όπως  φαίνονται στις φωτογραφίες που προσκομίζω, πότε θα αποκατασταθούν;
  Είναι παράνομες οι ενέργειες αυτές όπως κι αν τις αποκαλείτε, όπως παράνομοι θα είναι κι αυτοί που θα σας συγκαλύψουν σε όποια θέση κι αν βρίσκονται , από Τοπικοί Σύμβουλοι, μέχρι Υπουργοί.
  Μέχρι σήμερα βοήθησα ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καταθέτοντας  προτάσεις ρεαλιστικές σύννομες και εφαρμόσιμες  για την Αυτόνομη Διαχείριση των Απορριμμάτων, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι Δημότες.
  Όλες ανεξαιρέτως τις απορρίψατε, είτε λόγω αδυναμίας να παραδεχτείτε τα λάθη σας, είτε λόγω ανικανότητας.
   Επίσης επισκέφτηκα τον Περιφερειάρχη κο Τατούλη και τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης κο Αγγελάκα και εξέθεσα την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που έχουμε περιέλθει, προτείνοντας παραλλήλως οριστικές  λύσεις το οποίο έχετε αποκρύψει.
Τρία χρόνια υπέστην προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις για να καλύψετε την απραξία και την ανικανότητά σας δεν αντέδρασα προς χάριν του κοινού συμφέροντος και την ευθύνη που έχω απέναντι στους δημότες. Δεν μπορώ όμως να συναινέσω στην καταστροφή που προκαλείται καθημερινά εσείς και αυτοί που σας συγκαλύπτουν .     
Με την παρούσα, σας καλώ να εφαρμόσετε την  Κ.Υ.Α, χωρίς να την παρερμηνεύετε, να συμμορφωθείτε με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και να σταματήσετε το έργο καταστροφής της περιοχής.
  Γιατί εκτός από την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, υποβαθμίζετε τις περιουσίες των Δημοτώνκαταστρέφετε τον τουρισμό και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, καταστρέφετε θέσεις εργασίας και αυτό από τη θεσμική μας θέση εγώ και η παράταξή μας δεν θα το επιτρέψουμε.
  Επίσης καλώ τα κόμματα και όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να μην νίπτουν τας χείρας τους.
 Καλώ κάθε ενεργό πολίτη να αντιδράσει δημιουργικά..
  Για την αλήθεια της κατάστασης παραθέτω φωτογραφίες από τους <<βαπτισμένους Σταθμούς Μεταφόρτωσης>>  του κου Καμιζή και των συνυπευθύνων.                                                  
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
                                Επικεφαλής της Αξ/κης Αντιπολίτευσης

Οι νέες ανεξέλεγκτες χωματερές που βαπτίσθηκαν από τον Δήμαρχο κ Καμιζή  Σταθμοί μεταφόρτωσης 

Κρανίδι κάλυψη της λίμνης βοθρολυμάτων με σκουπίδια  

Κρανίδι σε χώρο της ΔΕΥΑΕΡ με την συγκάλυψη της Προέδρου κ Αλεβίζου Κοίλαδα περιοχή Αγίου Νικολάου 
Πόρτο Χέλι περιοχή ΔΕΠΟΣ

Θερμησία άνοιγμα κλειστής χωματερής στη θέση ΡΟΡΡΟ