Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Βρε τι πάθαμε!

Το Παρατηρητήριο που βγάζει δελτία τύπου με το οικόσημο CISD έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο ψηφοδοχείο του Ερμιονιδιστάν. Η Παρέμβαση με το οικόσημο ΠΑΠΟΕΡ από κοντά. Όπου νάνε η Συνεργασία τους με  οικόσημο CISD – ΠΑΠΟΕΡ θα υποκαταστήσει τον Δήμο μας, δηλαδή όλους μας.
Γνωρίζουν βέβαια καλύτερα από τον καθένα, ότι ο χώρος δεματοποίησης = νέος ΧΑΔΑ Ερμιονίδας είναι έργο και ευθύνη της Περιφέρειας και του ΦοΔΣΑ. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους μας ότι ο χώρος δεματοποίησης Σταυρού δεν είναι έργο και ευθύνη του Δήμου Ερμιονίδας. Η ίδια η ΜΠΕ του χώρου δεματοποίησης γράφει ότι το έργο είναι για την διαχείριση των απορριμμάτων τριών γειτονικών Δήμων με διαχειριστές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΦοΔΣΑ και όχι τον κάθε ένα από τους τρεις δήμους.
Η ευθύνη του τέως Δημάρχου Κρανιδίου κυρίου Σφυρή και της τότε αντιπολίτευσης του κυρίου Λάμπρου είναι η θετική γνωμοδότηση που έδωσαν για αυτό το έργο, και το έκαναν για να κλείσουν οι ΧΑΔΑ των Δήμων τους και να ανακουφιστεί η πεδινή τουριστική πολυπληθής Ερμιονίδα. Σωστό ή λάθος, έγκυρη πολιτική απόφαση ήτανε, και αλλάζει με εκλογές και νέες αποφάσεις.
Άρα η Περιφέρεια και ο ΦοΔΣΑ πρέπει να απολογούνται συνέχεια στους δημότες της Ερμιονίδας για την κατάσταση αυτή ως άμεσοι κύριοι και υπεύθυνοι της όλης απαράδεκτης αυτής κατάστασης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με την παράταξή του να απολογείται, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει αυτά που προεκλογικά έλεγε.
Περιφέρεια, ΦοΔΣΑ, Δήμος, είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν λύση, και οι δημότες και οι σύλλογοι και ό,τι άλλο, με νόμιμα μέσα πιέζουν αυτούς τους τρεις να δώσουν λύση.
Και ξαφνικά ο Περιφερειάρχης, σαν να μη γνωρίζει τίποτα, καλεί μεταξύ των άλλων την CISD – ΠΑΠΟΕΡ για να συνεδριάσουν και να συζητήσουν και να φτιάξουν ένα καλό δεσμευτικό κείμενο για ρεαλιστική λύση κ.λ.π, κ.λ.π., κ.λ.π. Δηλαδή ο αρχιυπεύθυνος Περιφερειάρχης για να δράσει έχει ανάγκη ένα καλό δεσμευτικό κείμενο ανευθυνοϋπευθύνων και η ΠΑΠΟΕΡ λυπάται που δεν πήγε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας σε αυτή τη ψηφοθηρική παραπολιτική μασκαράτα, αντί να χαίρεται που έσωσε τα προσχήματα.

Και ξαφνικά προκύπτει και .... μείζον θέμα κυρίου Μπούκλη: Ώδινεν όρος και έτεκε μυν. Και επειδή η πράσινη παράταξή του τον απέβαλε από την δική της πρασινάδα, ο εν λόγω καλεί με τη σειρά του τους νέους από όποιον πολιτικό χώρο, για να μπορέσουνε όλοι μαζί να πορευθούνε στη νέα πρασινάδα του κυρίου Μπούκλη, που δεν είναι δα και νέος. Και γιατί δεν του κάνουν οι γέροι και οι μεσήλικες; Καλή νύχτα κύριε Μπούκλη. Ναι στη μόρφωση, προσοχή στην παραμόρφωση.

Και στα καλά του καθουμένου, εκεί που μείναμε μέρες άγρυπνοι με το θέμα Μπούκλη και την εμφάνιση του νέου οικοσήμου CISD – ΠΑΠΟΕΡ, εμφανίζονται οι κοκορομάχοι αιρετοί του Δήμου μας να μιλούν για λωποδύτες, και νάσου και οι νόμιμες αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι άλλοι τρώγανε και πίνανε δίπλα στη Διώρυγα. Εντάξει το φαΐ, αλλά αυτός που δίψασε δεν έκανε λίγο υπομονή να φτάσει στην πατρίδα να πιει από τη βρύση του νερό με θαλασσίτσα; Άντε και καλέ εκλογέ!

Και ενώ όλα αυτά γίνονταν στο Ερμιονιδιστάν, στο παραδεισένιο νησί μας την Ύδρα, την Κιβωτό της Ελλάδας, ολοκλήρωσαν τη σήμανση των μονοπατιών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, έφτιαξαν χάρτες, ανάρτησαν το βιβλίο «Τα μονοπάτια της Ύδρας» στο διαδίκτυο απ’ όπου ο καθένας μπορεί να το κατεβάσει, και όλα αυτά σεμνά και χωρίς τυμπανοκρουσίες της Υπαπαντής. Ποίος ξένος που περπάτησε την ορεινή Ύδρα δεν θα επιστρέψει στη πατρίδα του να αναφωνήσει: Τρέχτε να περπατήσετε σε έναν μικρό παράδεισο!

Δεν τους ζηλεύω. Όπου νάνε ο Δήμαρχος, ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης και οι συν αυτοίς θα αναρτήσουν στο διαδίκτυο τον πρώτο τόμο της σειράς «Οι κοκορομαχίες της Ερμιονίδας».
 
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος