Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αίτηση για καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Ερμιόνη


 4-12-2012                                                                            Προς
                                                     κο Ιωάννη Κρητσωτάκη
Πρόεδρο  του Δημοτικού Διαμερίσματος  Ερμιόνης

                                                                                      Κοινοποίηση:
Μέλη του Τοπικού  Συμβουλίου Ερμιόνης

Γνωρίζουμε ότι η αισθητική αγωγή είναι σημαντικό κεφάλαιο της παιδείας και δυστυχώς έχει εξαιρεθεί από το πρόγραμμα των παιδιών του σχολείου μας.
Η δραστηριότητα με την κεραμική στα πλαίσια της γιορτής του ροδιού και η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έδειξαν παιδιά και γονείς, μας έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλο κενό στον τομέα καλλιτεχνικών δρώμενων.
Έτσι σας ζητάμε να μας παραχωρήσετε μια αίθουσα που να είναι εύκολα προσβάσιμη και κατάλληλη για παιδιά για να την διαμορφώσουμε σε καλλιτεχνικό εργαστήρι για κεραμική και γιατί όχι και για άλλες παρόμοιες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χαρακτική κ.ά.
Τα μαθήματα θα προσφέρονται  από την κεραμίστρια Αγγελική Μαντζαβίνου, μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, και από ομάδα συνεργατών.
Η αίθουσα πρέπει να έχει κοντά νερό και μια τουαλέτα για τις ανάγκες των παιδιών καθώς και ένα μεγάλο τραπέζι και ράφια, μα αυτά είναι δευτερεύοντα και μπορούν εύκολα να βρεθούν.
 Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας και το όνειρο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί για να δούμε τους μικρούς μας συμπολίτες να δημιουργούν και να χαίρονται την αισθητική τους καλλιέργεια, τις δεξιότητες, το ταλέντο  τους και να αξιοποιούν ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο τους.
Μια έκθεση θα μπορεί να φιλοξενεί τα έργα τους.
Σας ευχαριστούμε.

Για την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»

Κική Βεντουρή Σέρφα
Γαρυφαλλιά Δέδε
Ρίνα Λουμουσιώτη
Αθηνά Μπουκουβάλα
Αγγελική Μαντζαβίνου