Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τα καλύτερα ρόδια της Ελλάδας παράγουν οι Ερμιονίτες και το γιόρτασαν με χορό και τραγούδι

Χαρήκαμε που δημοσιογράφοι όπως η κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου, επιστρέφουν με αναφορές στον τόπο τους .. Οι φωτογραφίες όμως και τα κείμενα σε ανάρτηση στον ιστότοπο της με τίτλο: "Τα καλύτερα ρόδια της Ελλάδας παράγουν οι Ερμιονίτες και το γιόρτασαν με χορό και τραγούδι" με μικρά επί πλέον σχόλια, ανήκουν στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης και  θα έπρεπε όπως γνωρίζει,  να αναφέρει την πηγή. Θα μείνουμε όμως στο καλό της ιστορίας, την προβολή της Ερμιόνης...



Γράφει η κυρία Νικολοπούλου:
Δείτε φωτογραφίες από τη 2η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη Αργολίδος.

Μια γιορτή γεμάτη χρώματα, γεύσεις, μουσικές, χορό. Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που χάρηκε και αποζημίωσε με τα χαμόγελά του τους διοργανωτές. Μια γιορτή που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη. Οι καταστηματάρχες -περισσότεροι από πέρυσι-πρόθυμα συμμετείχαν, προσφέροντας άφθονα εδέσματα εμπνευσμένα από το γλυκό Ερμιονίτικο ρόδι.
 
 Ευχαριστούμε τον Γιώργο Οικονόμου, που μας έστειλε τις φωτογραφίες που ακολουθούν απο τη γιορτή.


  Τα ρόδια στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική

Οι καλλιεργητές του ροδιού για την επιτυχία της εκδήλωσης δεν μέτρησαν χρόνο, κόπο και χρήματα.   Όλοι όσοι δούλεψαν για τη διοργάνωση συνεργάστηκαν και η επιτυχία φάνηκε στο αποτέλεσμα.
 Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και χωρίς´ διακρίσεις ηλικίας : παιδιά και παππούδες.

Η κεραμίστρια Αγγελική Ματζαβίνου έστησε ένα μικρό καλλιτεχνικό εργαστήρι και δημιούργησαν τα παιδιά κεραμικά ρόδια.

Οι παραδόσεις και τα έθιμα και οι χοροί καλά κρατούν ...    


Η ροδια είναι ποίημα!
 

Τελικά αποδείχτηκε πως «ένας καρπός καμάρι ξεσήκωσε τον τόπο του».. Και του χρόνου! (Ενημερωθήκαμε μετά απο αυτό μας το σχόλιο, πως εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε η πηγή και θα διορθωθεί)