Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 38η PHILOXENIA


Δελτίο τύπου

Νοεμβρίου 2023

 

Συναντήσεις  με σημαντικούς εμπορικούς επισκέπτες,από αύριο και για τρεις ημέρες, με στόχο την σύναψη συμφωνιών ώστε το 2024 να είναι μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά, θα έχουν οι οκτώ δήμοιπουσυμμετέχουν με την  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιείται από την HELEXPO στις 11,12 και 13 Νοεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και η συνάντηση και γνωριμία με τους χιλιάδες απλούς επισκέπτες της Philoxeniaπου θα περάσουν τις πύλες της διοργάνωσης στο τριήμερο της λειτουργίας της.

Οι οκτώ δήμοι – ισχυρά τουριστικά brand, που συμμετέχουν με το σταντ της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην 38η Philexenia είναι:

Ο δήμος Άργους  Μυκηνών, ο δήμος του πορτοκαλιούκαι μία από τις μακροβιότερες με ιστορία 5.000 ετών,συνεχώς κατοικούμενες πόλεις, πρωταγωνιστεί στη μυθολογία αλλά και στην  ιστορία…  Οι Μυκήνες -  το πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της εποχής του  χαλκού στην Ελλάδα, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, μαζί με την Ακρόπολη και το βασίλειο του Αγαμέμνονα, κάνουν τον προορισμό διακριτό, μοναδικό. 

O δήμος Γορτυνίας, ενώνει την Ορθοδοξία με την Επανάσταση, με τον μεγάλο Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων… Ο μύθος, η παράδοση, η ήπια ή άλλοτε άγρια ομορφιά της φύσης, κι ανάμεσά της, τα πανέμορφα πέτρινα χωριά, σαν  αετοφωλιές στα βουνά της, τα μυθικά ποτάμια της, τα Μουσεία της, τα ιστορικά Μοναστήρια της, και μια διακριτή γαστρονομία και παράδοση, τον καθιστούν σπουδαίο προορισμό και τον χειμώνα.

O δήμος Γορτυνίας στη φετινή Philoxenia προβάλλει τοΜουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουναςτο οποίο αποτελεί έναν διακριτό στην Ελλάδα …τουριστικό προορισμό που αναδεικνύει τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Το Μουσείο για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, στοχαστή  και πολιτικό Μίκη Θεοδωράκη, φιλοξενεί εκθέματα από το έργο και τους αγώνες του,  και καταγράφει διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο δήμος Επιδαύρου,  ο πιο θεατρικός δήμος της χώρας,γνωστός σε όλον τον κόσμο, κορυφαίος ιστορικός τόπος, με  το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο, το πιο διάσημο μετά την Ακρόπολη μνημείο της Ελλάδας,  στο θέατρο του οποίου διεξάγεται από το 1954 το φεστιβάλ Επιδαύρου.  Εκεί, οι πρώτοι παραστάτες από όλο τον ελλαδικό χώρο, ορκίστηκαν και συνυπέγραψαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, πριν από 202 χρόνια…Ένα υπέροχο σύνολο, με τα χρώματα της ιστορίας, του πολιτισμού,  της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, των  εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας. Του χθες και του σύγχρονου σήμερα.

Ο δήμος Ερμιονίδας – ένα κοσμοπολίτικο …’’νησί’’προσβάσιμος από στεριά και θάλασσα στους επισκέπτες του, προσφέρει, πέρα από τη φυσική ομορφιά των δαντελωτών ακρογιαλιών του, σπουδαίες εμπειρίες, με εναλλακτικές δραστηριότητες, ενώ, έχει διακριτή θέση στον θρησκευτικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό. Το σπήλαιο Φραγχθί, ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια της Ευρώπης, οι γραφικοί ταρσανάδες, οι αρχαιολογικοί τόποι, οι υπεραιωνόβιες ελιές, μαζί με το ρόδι Ερμιόνης αποτελούν ισχυρή επωνυμία για την περιοχή.  

Ο δήμος Καλαμάτας

, μια πόλη  ζωντανή – απλωμένη κάτω από το κάστρο της,   με τις ωραίες παραλίες της, κινείται ανάμεσα …στους δρόμους της ελιάς, της γαστρονομίας και ενός σύγχρονου τρόπου ζωής. Η Καλαμάτα, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου και  κάτω από τον επιβλητικό Ταύγετομε εξαιρετικές υποδομές, είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος διεθνής τουριστικός προορισμός.

Ο δήμος Κορινθίωνμε τις θαυμάσιες  παραλίες, με μια μαγική από κάθε άποψη φύση, προικισμένη με φυσικά αξιοθέατα αλλά και με ιστορία… Η Ακροκόρινθος, το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, μεγάλα ιστορικά φορτία αναμεμιγμένα με  το σήμερα… Με τον σύγχρονο  τρόπο ζωής, με τον εναλλακτικό τουρισμό, με θαυμάσια προϊόντα διακριτά στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας…

Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις. Η θάλασσα εναλλάσσεται με τους ελαιώνες, τις καστανιές, τα ελατοδάσηΜε έδρα το Άστρος, με τα όμορφα Άνω Δολιανά, με τα πυργόσπιτατης Καστάνιτσας με το Αρκαδικό χωριό, με παραδοσιακούς οικισμούς και πλήθος φεστιβαλικών εκδηλώσεων και γιορτών, αποτελεί έναν …απόλυτα φιλόξενο δήμο.

Ο δήμος Τρίποληςθα είναι για πάντα ο πρωταγωνιστής της Επανάστασης, του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Η πόλη  που μέσα από τα Μουσεία της και όχι μόνο, δείχνει  και διδάσκει την ιστορία, βρίσκει τον βηματισμό και την σύγχρονη ταυτότητά της μέσα από τα θαυμάσια νεοκλασικά της, τις όμορφες και πολύβουες πλατείες της, τα γραφικά καφενεία και τα μαγειρεία της, με τα εξαιρετικά τοπικά της προϊόντα

 

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί, αναρτηθεί, μεταδοθεί.