Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

«στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα». Τεύχος 31 και διαδικτυακά

 

Το Περιοδικό «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα» με αριθμό τεύχους 31 τυπώθηκε και κυκλοφορεί.
Οι μακρινοί μας αναγνώστες μπορούν να το βρουν και διαδικτυακά στο ermioniallotekaitora.blogspot.com
Όλοι μας όμως γνωρίζουμε ότι το τυπωμένο χαρτί
υπερέχει από κάθε είδους οθόνη, αναφορικά με το βαθμό που κατανοούμε, αφομοιώνουμε, χαιρόμαστε τα κείμενα που εντυπώνονται καλύτερα στη μνήμη, αλλά και διατηρούνται σε αυτήν στο χρόνο.
Κι εμείς συνταξιδιώτες συνεχίζουμε για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά να το εκδίδουμε.


Μια διαδικασία κοπιαστική αλλά ταυτόχρονα
συναρπαστική, συλλογική, μοναδική, γοητευτική σε σχέση με την αναζήτηση τη διερεύνηση, τη διάσωση και δημοσίευση των θησαυρών μας!
Παράδοση και πολιτισμός συλλογικής ευθύνης!
Το περιοδικό μας αποτελεί «διέξοδο» πολιτισμού, που αναλάβαμε με την τρυφερή αγάπη προς την πατρίδα μας, οικοδομώντας ένα έργο λαμπρό, πνευματικό.
Στις σελίδες του απλώνονται εικόνες ξεχωριστών
προσώπων από το παρελθόν, ξετυλίγονται μνήμες δια μέσου των διηγήσεων, εικόνες των παιδικών μας χρόνων και άλλες από το απόμακρο παρελθόν των ανθρώπων και του τόπου.
Ξετυλίγουμε την ιστορία της πόλης μας, της
καθημερινότητας των ανθρώπων της, της ζωής μας.
Καταγράφουμε την ιστορία μας, τα όνειρά μας που μας κρατάνε ζωντανούς, τον τρόπο ζωής μιας αλλοτινής εποχής ,αλλά και της παρούσης, τα βιώματά μας.

Φιλοξενούμε διηγήσεις από την ιστορία της θάλασσας, τους καημούς της και τις χάρες της, αλλά και της στεριάς με το μόχθο της και τις ομορφιές της.
Η έκδοσή του είναι δαπανηρή ιδίως στις μέρες μας, γι αυτό παρακαλούμε τους αναγνώστες που το αγαπούν να μην λησμονούν να πληρώνουν τη συνδρομή τους και για τούτο δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε.
 

Για το ΔΣ η Πρόεδρος της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ»

 Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη