Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδος

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδος, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στο Μουσείο Παιγνιδιών της πατρίδας μας, πραγματοποίησε δύο διαφορετικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, σε δύο διαφορετικές τάξεις του Δημοτικού μας σχολείου.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και θεωρίες, ώστε η επίσκεψη των παιδιών να καταγραφεί ως μια θετική εμπειρία. 


Η πρόθεση των μελών του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. είναι να δώσουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες στο κοινό και μάλιστα στο παιδικό κοινό. 

Το 5/μελές Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, που η εθελοντική συμμετοχή τους σε παρόμοια προγράμματα είναι πολυετής.


Το θεματικό πεδίο για το Γ1 ήταν: «Τα τσίγκινα παιχνίδια του χθες» και του ΣΤ' 
«Η γωνιά της σχολικής ζωής». Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε όλες τις σχεδιασμένες δραστηριότητες με ενθουσιασμό, καθώς η επαφή του παιδιού με τον υλικό και άυλο πολιτισμό παύει να αποτελεί μια παθητική εμπειρία και νοείται ως μία πολυδιάστατη και δυναμική σχέση και συμμετοχή.


Παρούσες στην υποδοχή, η υπεύθυνη του Μουσείου Μαρία Τράκη και το μέλος του Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου Θέλξη Ζερβού.Τα παιδιά συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους Κική Μέλλου, και Ελένη Βλάσση-Κούστα αντίστοιχα.

Υπεύθυνη των Προγραμμάτων, η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη.

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.

Η Πρόεδρος, 
Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Ο Γραμματέας, 
Κωστής Σκούρτης