Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

´Εκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο “Ο Πρώτος Κόσμος”Καμιά φορά σκέφτομαι πως η εικόνα που έχω για τη θάλασσα είναι το πιο ξεκάθαρο πράγμα που κατέχω. Την κουβαλάω μαζί μου, στην εξορία που βρίσκομαι, σαν τις πορφυρές “τυχερές πέτρες” που συνέλεγα με ένα λευκό δαχτυλίδι γύρω γύρω, ή το όστρακο από ένα μπλε μύδι με το εσωτερικό του σαν ουράνιο τόξο, σαν το νύχι ενός αγγέλου. Και με μία κίνηση της μνήμης τα χρώματα βαθαίνουν και γυαλίζουν, ο πρώτος κόσμος αναπνέει ξανά.

Από το ποίημα της Sylvia Plath Ωκεανός 1212 W, μετάφραση Μυρσίνη Γκανά.

Η Luminous Eye φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Νίκου Κωνσταντινίδη “Ο Πρώτος Κόσμος” σε επιμέλεια του Κώστα Γουδή.

Θ“Ο Πρώτος Κόσμος” γεννήθηκε σιγά σιγά, μάλλον από εσωτερική ανάγκη παρά σαν προσχεδιασμένη ιδέα, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου προσωπικής αμφισβήτησης και ανίχνευσης των ορίων του ευκρινούς και του δυσδιάκριτου,του πραγματικού και του πλασματικού. Έτσι αναδύθηκε ένας κόσμος σιωπής και ακινησίας βυθισμένος στο λυκόφως.

Ν.Κ.


Ο Νίκος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Βέροια στα τέλη της δεκαετίας του 50. Είναι γιατρός και αφοσιωμένος φωτογράφος από το 2005. Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά λευκώματα.

Εγκαίνια:
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 από τις 17:00
Διάρκεια της έκθεσης:
21 – 30 Οκτωβρίου 2022
Μέρες και ώρες προσέλευσης:Τετάρτη έως και Κυριακή 17:00 – 21:00

Μητσαίων 2A, 11742 Αθήνα

 +30 211 116 1206
info@luminouseye.net