Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                     


Καλημέρα,


Σας αποστέλλω επιστολή διαμαρτυρίας προς την Δήμαρχο Ερμιονίδας με την οποία ζητώ λύση στο θέμα των υπέρογκων χρεώσεων ύδρευσης καθως κ στην έκδοση των λογαριασμών κάθε 5 μήνες με την οποία αυξάνεται ακόμη περισσότερο η χρέωση.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ζητηθεί και η συνδρομή του συνηγόρου του πολίτη.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Γκάτσος 

    ΠΡΟΣ 

                                                                                                ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

                                                                                                     κ.Γ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

                                                            ΚΡΑΝΙΔΙ

 

Κύριε Δήμαρχε, 

Έλαβα στις 17/11/2021 τον λογαριασμό του νερού από τον Δήμο σας και νόμιζα ότι έχει γίνει λάθος. 

Φυσικά οι τιμές που έχετε θεσπίσει για το νερό είναι πράγματι εκτός πραγματικότητας, γιατί το νερό αυτό δεν πίνεται, ούτε για το πλυντήριο δεν κάνει, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθευόμαστε νερό εμφιαλωμένο για την καθημερινή μας χρήση. Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση περί αυξήσεως του νερού, υπήρχαν άλλες οικονομικές δυνατότητες των Δημοτών σας αλλά και του Ελληνικού λαού. Σήμερα, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων όλες ή οι περισσότερες Δημοτικές αρχές μειώνουν τις διάφορες χρεώσεις των Δήμων (τέλη κλπ) και έρχεστε εσείς και αφήνετε τέτοιες ανεξέλεγκτες χρεώσεις για ένα μη ανταγωνιστικό προϊόν και μάλιστα αντί να έρχονται οι λογαριασμοί κάθε 2 μήνες ή το πολύ κάθε 3 μήνες, έρχονται οι λογαριασμοί κάθε εξάμηνο ίσως και αργότερα και συμπεριλαμβάνει όλους τους φόρους 13% και 24% επί όλου του ποσού του εξαμήνου, ενώ αν οι λογαριασμοί ήταν κάθε τρίμηνο θα υπήρχε διαφορετική χρέωση. 

Επίσης, έρχεται το ποσό της αξίας του νερού και επί του ποσού αυτού προστίθεται το 80% ειδικό τέλος του Ν1069/80. Νομίζω ότι αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι υπάρχει ένας φοροεισπραχτικός μηχανισμός επιβάρυνσης των δημοτών, γιατί αυτό το χαράτσι κ.Δήμαρχε ρυθμίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διπλασιάζεται σχεδόν η αξία της ύδρευσης για αυτό υπάρχουν τα δημοτικά συμβούλια. Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων παίρνονται πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και όχι το αντίθετο, δηλαδή την εξόντωση τους. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες είναι τα κύτταρα της Δημοκρατίας και είναι για να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται κερδοσκοπικοί μηχανισμοί. Δεν μπορεί ο Δήμος Ερμιονίδας να χρεώνει τιμή πόσιμου νερού περισσότερο από τον ιδιώτη. Θα πρέπει να δείξετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό γιατί όπως γνωρίζετε οι Συνταξιούχοι έχουν περάσει από το 2012 και μετά τα πάνδινα, με κατ’επανάληψη μειώσεις, περικοπές δώρων και επιδομάτων που ξεπερνούν το 45% των μισθών τους, και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πληρώσουν τέτοια ποσά, όταν μάλιστα η σύνταξη είναι € 1.000. 

Έχω ένα σπίτι 70 τμ με 20 περίπου οπωροφόρα δένδρα και λίγα λουλούδια. Έχτισα αυτό το σπίτι για συναισθηματικούς λόγους, επειδή αφενός είναι η πατρίδα του πατέρα μου και ο τάφος των γονέων μου και αφετέρου γιατί και εγώ πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Ερμιόνη και την αγαπώ πολύ. Για αυτό το σπίτι δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες εξωφρενικές χρεώσεις στο νερό, όταν μάλιστα το νερό αυτό δεν είναι «ανθρώπινης κατανάλωσης.

Πιστεύω κ. Δήμαρχε στη Δημοκρατικότητα σας και την ευαισθησία σας, θα πρέπει να αναπροσαρμόσετε το χαράτσι του 80% και οι λογαριασμοί να έρχονται τουλάχιστον κάθε 2 ή 3 μήνες και παράλληλα να αναπροσαρμόσετε και την τιμή ανά κυβικό. Δεν μπορεί να υπάρχει χαμηλή αξία μόνο στα 10 ή 20 κυβικά και μετά τα ποσά να είναι ανεξέλεγκτα. 

 

Με τιμή

Γιάννης Γκάτσος

Υ.Γ. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ 6948577943

Email:evigatsou@gmail.com 

Δ/νση: Οδ.Ανδρούτσου 50, Πειραιάς, 18532