Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Τάσος Τόκας: "ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ"




Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας διελκυστίνδας για το ποιος θα κερδίσει από την "επιτυχία" της ένταξης του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οι νυν ή οι προηγούμενοι!!!

Βεβαίως και είναι θετικό να εντάσσεται ένα σημαντικό έργο, όπως αυτό, στο ΠΔΕ.

Όμως για να μην είμαστε ακόμα μία φορά χειροκροτητές για έργα που ΅θα γίνουν΅ ας κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί είναι μια πονεμένη ιστορία για το Κρανίδι και για την ευρύτερη περιοχή το θέμα του Αθλητικού Κέντρου και βεβαίως του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Η αιχμή του δόρατος υπήρξε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού "Ελλάδα 2004" για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αναβάθμιση του Αθλητισμού γενικότερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κρανιδίου πρότεινε τότε (2002-2003) στο κτήμα Φωστίνη, την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου, την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης καθώς και την διαμόρφωση του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου (χλοοτάπητας, περίφραξη, κερκίδες, μεγένθυνση γηπέδου κ.α.).

Στην πορεία όμως, το έργο για το Αθλητικό Κέντρο και την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου δεν προχώρησε ποτέ.

Στη συνέχεια το 2014 το έργο για το Κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 06 Ιουνίου 2014 με απόφαση του κ.Κωστή Χατζηδάκη (Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της τότε Κυβέρνησης της ΝΔ) μετά από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με Αρ, Πρωτ. 14596 της 19ης Μαϊου 2014, όπως δείχνει και το έγγραφο. Ούτε αυτό το έργο όμως δεν έγινε μέχρι σήμερα!!!





Κανένα λοιπόν έργο δεν έγινε παρά τα έγγραφα και τις διαβεβαιώσεις!!

Ας είμαστε λοιπόν μετρημένοι στα λόγια γιατί η πράξη άλλα δείχνει!!


Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ