Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε,

Με την επιστολή μου της 26/2/2021 η Κοινότητα μας προσπάθησε, όπως ορίζει ο θεσμικός της ρόλος να επιστήσει την προσοχή και να διατυπώσει την βασική παράλειψη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών  της πόλης και της Κοινότητας μας.

Σε ένα θέμα που είναι πολύ ευαίσθητο και σήμερα απασχολεί το σύνολο  του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και ειδικότερα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία αφού παρουσιάστηκε στις μαθητικές μας κοινότητες.

Πέραν τούτου στην επιστολή μας δεν σας ζητήσαμε τίποτε περισσότερο, γνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός της αντιμετώπισης του προβλήματος ανήκει αποκλειστικότατα στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, από το ότι η δική μας Κοινότητα δεν θέλει να λειτουργεί εξωθεσμικά ούτε με φήμες και διαδόσεις και χρειάζεται και απαιτεί την επίσημη ενημέρωση  του Δήμου για γεγονότα που διαδραματίζονται στα όρια της συνυπευθυνότητας, ώστε στην συνέχεια να ενημερώνει τους πολίτες που αναζήτησαν και αναζητούν από την Κοινότητα μας πληροφορίες.

Ο λόγος που απευθύνθηκα  σε σας με τις παρατηρήσεις  και τις ενστάσεις μου, παρότι εσείς επικαλείστε ότι «δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες σας, δεν γνωρίζω τις δικές μου αρμοδιότητες, διατάξεις και διαδικασίες ..» είναι διότι εσείς, θεωρώντας ότι ο προσωπικός σας λογαριασμός στο fb είναι το επίσημο μέσο ενημέρωσης για τους συνδημότες μας, παρότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και τα τοπικά ιστολόγια που καθημερινώς τα επισκέπτονται οι συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα είναι τα μέσα έγκυρης ενημέρωσης, προβήκατε σε ενημέρωση για το αναφερόμενο γεγονός με την θεσμική σας υπογραφή «Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική –Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας – Αρμόδια για θέματα  covid -19.

Πέραν τούτου και επί της ουσίας του θέματος η Κοινότητα μας είναι στην σωστή πλευρά της επιστολικής αντιδικίας μας.

Αυτό αποδεικνύεται και τεκμηριώνεται ότι 24 ώρες μετά την πρωτοκολλημένη επιστολή μου  και την ανάρτηση της το Σάββατο 27/2/2021  ο κ.  Δήμαρχος  Ερμιονίδας με επίσημο Δελτίο Τύπου ενημέρωσε και συνεχίζει να ενημερώνει όλους τους συμπολίτες μας για τον COVID- 19.

Το γεγονός αυτό πλέον μας αρκεί ….

Δεν είναι όμως δυνατόν και νομίζω ότι δεν θα πέρναγε από την σκέψη σας ότι ο τρόπος και το ύφος της δικής επιστολής με τους χαρακτηρισμούς που επιλέξατε στο πρόσωπο μου (θράσος – δεν ανέχεστε από κανέναν να σας κρίνει – έχετε σύγχυση στο μυαλό σας – άγνοια –εμπάθεια- τυφλός κ.λ.π.) θα με άφηναν αδιάφορο.

Θα με άφηναν βέβαια αδιάφορο κατά μία έννοια εάν τους εισέπραττα ως απλώς πολίτης, αλλά επειδή τους απευθύνετε στον εκλεγμένο Πρόεδρο του λαού της Ερμιόνης χωρίς σεβασμό στον θεσμό, σας επισημαίνω έχω την λαϊκή εντολή να προστατεύω και να θωρακίζω από τέτοιους χαρακτηρισμούς το θεσμό της Κοινότητας μας και θα σας απαντήσω

Αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε,

Δυστυχώς όπως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας έχουν δυσκολία  στην ερμηνεία και την κατανόηση του κειμένου (ανατρέξτε σε διάφορες πανεπιστημιακές έρευνες) έτσι και εσείς  δεν κατανοήσατε την επιστολή μου και την απάντηση του συντάκτη σας …. την υπογράψατε αλλά δεν την διαβάσατε.

Ο κ. Δήμαρχος Ερμιονίδας που σας επέλεξε ως Αντιδήμαρχο τουρισμού πέραν των τυπικών προσόντων σας και την εκτίμηση κάποιων ικανοτήτων σας, η τουριστική σας περιπλάνηση από παράταξη σε παράταξη και σε άλλη παράταξη με αστραπιαία ταχύτητα φαίνεται είναι προσόν που το εκτίμησε ιδιαίτερα.

Σας επισημαίνω χαρακτηριστικά ότι ο όπως ο γεροπλάτανος αναζωογονείται αλλάζοντας τα φύλλα του και για τον καθένα μας είναι θεμιτό να αναθεωρεί τις απόψεις και τις θέσεις του, πρέπει όμως να διατηρεί στέρεες  και αδιαπραγμάτευτες τις αξίες του, όπως ο πλάτανος τον κορμό και τις ρίζες του, αλλιώς καταλήγουμε κισσοί.

Στην επιστολή σας αφήνετε να εννοηθεί ότι αναζήτησα ευθύνες και καταλόγισα παραλήψεις από εσάς ενώ θα έπρεπε να απευθυνθώ σε άλλους Αντιδημάρχους.

Παράλληλα ότι οι υπηρεσίες που προσφέρετε είναι πάνω από αυτές που σας αναλογούν εκτελώντας τα καθήκοντα σας αμισθεί.  

Αντιλαμβάνομαι το παράπονο σας αλλά με την μηνιαία αποζημίωση μου των 220,00 ευρώ ως Πρόεδρος, τα οποία δαπανώ για την Ερμιονίτικη φιλοξενία των επισκεπτών στο γραφείο μας και για την προμήθεια πόσιμου νερού που καταναλώνουμε, δεν μπορώ να επιβαρυνθώ με την  συμμετοχή μου σε μια έμμισθη αποζημίωση σας.

Για την διευθέτηση του προβλήματος σας απευθυνθείτε στα εσωτερικά του Δήμου.

Μου καταλογίζετε την φράση ¨διαίρει και βασίλευε» 

Δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους, διότι  ούτε βασίλευσα ούτε διαίρεσα, αντιθέτως για το καλό και το καλύτερο αποτέλεσμα εμπράκτως έχω πολλές φορές κάνει και δύο βήματα πίσω.

Εσείς όμως  δεν είστε  που παραιτηθήκατε από την λαϊκή εντολή και ανεξαρτητοποιηθήκατε στο παρελθόν διαιρώντας  την παράταξη που είχε αναλάβει την διοίκηση του Δήμου;

Στην επιστολή σας επικαλείστε, όπως μπορώ τουλάχιστον να αντιληφθώ ότι εκπροσωπείτε  την νεότερη γενιά  που στηρίζετε σε πράξεις και όχι σε πολιτικά λόγια.

Σας ενημερώνω ότι περπατώ στο 59ο  έτος της ηλικίας μου, δεν γνωρίζω την ηλικία σας για να αντιληφθώ το χάσμα γενεών που μας χωρίζει, εκτός εάν εννοείτε ότι οι ηλικίες του εκλεκτού Δημάρχου μας, του κ. Μαχαίρα, της κ. Γκαμίλη, του κ. Τσαμαδού, του κ. Φλωρή, του κ. Μπαλαμπάνη, του κ. Λάμπρου του κ. Τόκα  και οι συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών Συμβούλων, των επιστημονικών και ειδικών συνεργατών του Δημάρχου μας, είναι η νεότερη γενιά που εσείς επικαλείστε και εγώ κατατάσσομαι στους δεινόσαυρους της πολιτικής.

Αναφέρεστε  ότι με τα γραφόμενα μου εκτίθεμαι ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών της Ερμιονίδας.

Σας πληροφορώ ότι όσο θα είμαι Πρόεδρος  της Κοινότητας Ερμιόνης χρέος μου είναι να υπηρετώ μόνο τους Δημότες της Ερμιόνης.

Οι δημότες της Ερμιονίδας όταν τους απασχόλησα στο παρελθόν με την υποψηφιότητα μου με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης που σήμερα διοικεί τον Δήμο Ερμιονίδας και σεις είστε φιλοξενούμενη.

Εάν και μελλοντικά αποφασίσω να τους απασχολήσω να είστε βέβαιη ότι ο δικός σας πολιτικός λόγος και ο τρόπος που διαχειρίζεστε εσείς προσωπικά τα αυτοδιοικητικά θέματα του τόπου μας, δεν θα ευδοκιμήσει.

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Όσο για την φρασεολογία σας «έχετε το θράσος να με κρίνετε και να με κατακρίνετε»ανατρέξτε σε ερμηνευτικό λεξικό της Ελληνική γλώσσας για να αποφεύγετε λάθη που μπορούν να σας οδηγήσουν σε προσωπική περιπέτεια.

Ουδέποτε είχα «το θράσος : δειλία – αρνητική μορφή θάρρους για επιδίωξη στόχων με προσωπικό όφελος, ύπουλα και αθέμιτα μέσα» (Βικιλεξικόγια να εκφράζω τις απόψεις μου αλλά πάντα έχω το θάρρος να τις εκφράζω ανοικτά και δημόσια, γεγονός που γνωρίζουν οι πάντες και το τίμημα το έχω πληρώσει αρκετές φορές.

Το ότι ως αιρετά δημόσια πρόσωπα, αλλά και ως απλοί πολίτες δεν διεκδικούμε το παπικό αλάθητο, φαίνεται ότι ο χαρακτήρας σας δεν μπορεί να το ανεχτεί  , όμως κακά τα ψέματα  όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε

 Κυρία Αντιδήμαρχε,

Η ενεργητικότητα, η δραστηριότητα, η δυναμική συμμετοχή και κάθε άλλη ικανότητα περιβάλλει τον οποιοδήποτε  – ενδεχομένως και εσάς- χωρίς πολιτική ωριμότητα – χαρακτήρα και  αλαζονεία,  έχει αρνητικό πρόσημο για την διαχείριση συλλογικών και κοινωνικών δράσεων.

Τέλος η ψυχαγωγική προσωπική φωτογραφία σας που συνοδεύει την επιστολή σας  αδυνατώ να την ερμηνεύσω και αν έχει κάποιο πολιτικό νόημα με αφήνει τελείως αδιάφορο και δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω ένα  γαϊτανάκι θέσεων και αντιθέσεων στο  ύφος που εσείς επιλέξατε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ