Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική απάντηση σε κο Γανώση

κ. Πρόεδρε,

δεν σας κρύβω πως η επιστολή που μου αποστείλατε σχετικά με τα κρούσματα covid-19 στον Δήμο Ερμιονίδας και την διαχείριση του θέματος από την πλευρά μου, με έχει αφήσει άναυδη και προβληματισμένη κυρίως ως προς την άγνοιά σας. Επίσης, δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτή η αναίτια επίθεση και η δημοσιοποίηση της στο διαδίκτυο πριν καν σας απαντήσω.

Είναι προφανές πως δεν γνωρίζετε τις αρμοδιότητές μου, τις δικές σας αρμοδιότητες, τους νόμους, τις διατάξεις και τις διαδικασίεςπου ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις και παρόλα αυτά  έχετε το θράσος να με κρίνετε και να με κατακρίνετε, με τρόπο που τελικά σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών της Ερμιονίδας.

Σας ευχαριστώ όμως γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να πληροφορήσω τους δημότες και εσάς για ορισμένα πράγματα που ίσως σας φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

Οι αρμοδιότητες μου ως συντονίστρια διαχείρισης covid-19 όπως αυτές ορίζονται από τον νόμο και τις οποίες μου ανέθεσε ο Δήμαρχος είναι οι εξής:

Οφείλω να μεριμνώ για:

- την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης εισόδου και μετάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου Ερμιονίδας.

-την διαχείριση κρουσμάτων λοίμωξης covid-19 σε εργαζόμενους του Δήμου Ερμιονίδας.

-την άμεση ανταπόκριση σε κάθε θέμα που ανακύπτει και την σωστή τήρηση των μέτρων, την ενημέρωση του προσωπικού και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και το κοινό.

Τα προαναφερθέντα καθήκοντα, τα εκτελώ άψογα κατά γενική ομολογία όλων των υπαλλήλων του Δήμου μας.

Το γεγονός ότι προσφέρω παραπάνω από αυτό που μου αναλογεί, οφείλεται στην βοήθεια που πάντα είμαι διατεθειμένη να δώσω, συνεισφέροντας στο έργο του ΕΟΔΥ εθελοντικά,  για το καλό των δημοτών μας. 

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν στα καθήκοντά μου δεν περιλαμβάνεται ο συντονισμός διαχείρισης covid-19 ούτε των δημοτών, ούτε των καθηγητών, ούτε των μαθητών, παρά μόνο των υπαλλήλων του Δήμου Ερμιονίδας.

κ. Πρόεδρε,

αναφερθήκατε στην Λαϊκή Αγορά που πραγματοποιείται στην Ερμιόνη και στους εμπόρους και παραγωγούς που κατέφθασαν την Πέμπτη 25/2/2021  από το Άργος και το Ναύπλιο, όπου έχουν αυστηρό lockdown.

Ποιος σας είπε πως υπάρχει νόμος που να τους το απαγορεύει; Καθημερινά από την περιοχή της Αργοναυπλίας έρχονται δάσκαλοι, καθηγητές, προμηθευτές και δημότες μας.

Η Λαϊκή Αγορά σας ενόχλησε; Ή μήπως θέλετε να απαγορεύσω και σε αυτούς την είσοδο στην Ερμιονίδα; 

Έχετε προφανώς μια σύγχυση στο μυαλό σας και με μπερδεύετε με τον κ. Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία.

Όσο για το κρούσμα της καθηγήτριας που ακούστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, σας ενημερώνω πως δεν λειτουργώ με κουτσομπολιά αλλά με επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ, του οποίου οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν,τελείως τυπικά, τη Πέμπτη το απόγευμα αφού είχαν πρώτα ενημερώσει τους εμπλεκόμενους διευθυντές σχολικών μονάδων, χωρίς να αναφέρουν όνομα σε εμάς, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, όπως κάνουν πάντα όταν πρόκειται για δημότες.

Μόνο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είχαν δικαιοδοσία να επικοινωνούν με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ  και όχι εγώ. 

Ακόμα και οι αναρτήσεις που έκανα στο facebook, ήταν προσωπικές, ήταν το κάτι παραπάνω από αυτό που μου αναλογεί, με σκοπό την όσο το δυνατό γρηγορότερη και πιο έγκυρη ενημέρωση των Δημοτών. Μήπως θα μου υποδείξετε και τι θα αναρτώ;

Φτάσατε στο σημείο να σχολιάσετε,  με τρόπο που δείχνει εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, την παρουσία μου σε τηλεοπτικά κανάλια την εποχή που ταλαιπωρούσε η Δομή τον Δήμο μας, με 150 κρούσματα μεταναστών, που δεν ήταν διατεθειμένοι να υπακούσουν σε κανόνες,χαρακτηρίζοντάς με λαλίστατη.

Σας ενημερώνω πως δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις και μόνο ένας τυφλός δεν θα το έβλεπε.Μάλιστα αυτές μου οι παρεμβάσεις και η δημοσιότητα που δόθηκε από τον Δήμαρχο σε κανάλια μεγάλης εμβέλειας βοήθησαν, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, με το οριστικό κλείσιμο της Δομής που τόσο ταλαιπώρησε τον τόπο μας με την λειτουργία της.

 

κ. Πρόεδρε,

ενημέρωση γραπτή δεν έχω αποστείλει σε κανέναν Πρόεδρο Κοινότητας γιατί απλά δεν είναι στα καθήκοντά μου.

Την περίπτωση των κρουσμάτων των υπαλλήλων του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' την διαχειρίστηκα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων του ΕΟΔΥ οι οποίοι με εμπιστεύονται απόλυτα.

Εσείς δεν εμπλέκεστε πουθενά σε αυτή την διαχείριση γιατί πολύ απλά δεν είστε υπάλληλος του Δήμου ώστε να περιλαμβάνεστε στις αρμοδιότητές μου. Σας κάλεσα τηλεφωνικά και καθαρά ανθρώπινα  να έρθετε, αν θέλετε, να υποβληθείτε σε τεστ, επειδή βρίσκεστε στο ίδιο κτίριο. Κατά τα αλλά, όλα έγιναν όπως προβλέπει τo υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθώ πιστά.

κ. Πρόεδρε,

η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας επιτυγχάνεται με την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη, τηρώντας τα μέτρα και προστατεύοντας τους συνανθρώπους μας.

Λυπάμαι για τα γραφόμενά σας γιατί ποτέ δεν έχω δώσει δικαίωμα, εκτελώ τα καθήκοντα μου στο ακέραιο από μία ΑΜΙΣΘΗ θέση και έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής μόνο για να προσφέρω σε έναν τόπο που ήταν ρημαγμένος.

Δεν ανέχομαι από κανέναν να ισχυρίζεται ότι εκτελώ πλημμελώς τα καθήκοντά μου ή ότι κάνω μικροπολιτικές επιλογές. Δεν είμαι υπάλληλός σας, ούτε υποχρεωμένη να σας στείλω οποιαδήποτε ενημέρωση. Είστε υποχρεωμένος ως Πρόεδρος Κοινότητας να καλείτε τις Αρμόδιες Αρχές και να ενημερώνεστε όπως κάνουμε και εμείς. Όσο για την ''καραμέλα'' με τα υπεραυξημένα καθήκοντα, κάποια στιγμή πρέπει να ''λιώσει'' γιατί στην πραγματικότητα έχω λιγότερα καθήκοντα από κάποιους Αντιδημάρχους. Η εποχή του ''Διαίρει και Βασίλευε'' έχει περάσει ανεπιστρεπτί κ. Γανώση. Η νεότερη γενιά στηρίζεται σε πράξεις, όχι σε πολιτικά λόγια. Και στην πράξη είμαι δυνατή και αποτελεσματική, ότι και αν ισχυρίζεστε.

Θέλω και κάνω το κάτι παραπάνω, κ. Γανώση. Δεν εκτελώ απλά τα καθήκοντα μου. Εργάζομαι σκληρά για αυτό το τόπο και τους δημότες, όπως έχω δεσμευτεί να κάνω. Αυτή είμαι και αυτή θα παραμείνω.

 

 

H Αντιδήμαρχος

 

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική