Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική προς τον κο Αντωνόπουλο


κ. Αντωνόπουλε,
Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας προς τον Δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο και με λύπη μου διαπιστώνω πως με μεγάλη ευκολία παραποιείτε τις δηλώσεις μου κατά το πως σας βολεύει εις βάρος, δυστυχώς, της δημόσιας υγείας.
Στην δήλωσή μου κ. Αντωνόπουλε είπα πως υπάρχει μια φημολογία, την οποία σας ενημερώνω πως έμαθα από τα παρακάτω δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της δήλωσής μου:
Στην συνέχεια, έκανα έκκληση σε όσους είχαν σχέση με τους μετανάστες να το πουν στις αρχές και να εξεταστούν.  Μίλησα για προσωπικές σχέσεις. Οι προσωπικές σχέσεις είναι απαραίτητα και σεξουαλικές; Ανοίξτε και κανένα λεξικό. Πόσοι συντοπίτες μας χρησιμοποιούσαν μετανάστες μέχρι και τον Μάρτιο στα κτήματά τους για γεωργική εργασία; Μη μου πείτε πως δεν το ξέρατε! Επίσης, ακόμα και αν υπάρχει η υποψία σεξουαλικών σχέσεων, δεν νομίζετε πως πρέπει να διερευνηθεί; 
Μιλάτε για δυσφήμιση.

Την δυσφήμιση στην περιοχή την προκάλεσαν αυτοί που επί των ημερών τους δέχθηκαν και ανέχθηκαν την εγκατάσταση τέτοιων δομών στην περιοχή μας, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό για την απομάκρυνσή τους. Από εκεί ξεκίνησε το κακό κ. Αντωνόπουλε και αυτοί ευθύνονται για την σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη. Δηλαδή εσείς και η παράταξή σας. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι κάτι που πρεσβεύω και ούτε θα το κάνω ποτέ. Η κοινωνία πρέπει να αφυπνιστεί γιατί η ιστορία δυστυχώς δεν έκλεισε με τα αποτελέσματα, ευχάριστα μεν,  των 177 τεστ των ανθρώπων που δούλευαν σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ταχυδρομείο και φαρμακεία. 'Ισως πρέπει να εξεταστούν και άλλοι. Ίσως και όχι. Άλλοι είναι ειδικοί να το κρίνουν. Και εδώ υφίσταται ένα μεγάλο ζήτημα. Το να κρύβεις, να συγκαλύπτεις και να μην ερευνάς γιατί απλά θέλεις να κουκουλώσεις αποτελεί άλλη πολιτική και άλλη ηθική, την οποία εγώ δεν ασπάζομαι.
Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, να ερευνώνται και να λύνονται.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εξεταστούν;Έχουμε χρέος να προασπίσουμε την δημόσια υγεία και θα το κάνουμε, ότι και να λέτε. Για να έχουμε Τουρισμό κ. Αντωνόπουλε πρέπει πρωτίστως να έχουμε την υγεία των Δημοτών. Εγώ κ. Αντωνόπουλε σε αυτό το πνεύμα κινούμαι και θα συνεχίσω να κάνω. Στο κοινωνικό και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Εσύ αντί να συμβάλλεις να ελεγχθούν οι δημότες του τόπου μας βγαίνεις και το παίζεις τιμητής και κριτής  μιας κατάστασης, για την οποία εσύ και η παράταξή σου έχεις ευθύνη.Εγώ βγήκα και παρακάλεσα, κ. Αντωνόπουλε, τους συνδημότες μας να ελεγχθούν πριν νοσήσουν για να προστατεύσω τον κόσμο. Το βρίσκεις κακό; Εγώ πάλι όχι.
Εσύ τι έκανες κ. Αντωνόπουλε; Σε ποιον τομέα βοήθησες ώστε να αντιμετωπίσει ο Δήμος μας αυτή την τραγική κατάσταση; 
Θες να σου πω;
Σε ΚΑΝΕΝΑ !
Σε ποιά από τις κρίσιμες συσκέψεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, συμμετείχε έστω και ένας από την παράταξη για την οποία υπογράφεις;
Θες να σου πω;
ΣΕ ΚΑΜΙΑ!
Θα σου πρότεινα λοιπόν να αφήσετε το πληκτρολόγιο και να έρθετε να κουβαλήσετε καμιά κούτα με υγειονομικό υλικό γιατί κανένας δεν περισσεύει. Οι δικές μας δυνάμεις εξαντλούνται γιατί εδώ και 3 μέρες, ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουμε ξεχάσει τα σπίτια μας. Μια δήλωση στην τηλεόραση διαρκεί μόλις κάποια δευτερόλεπτα, η δουλειά που κάνουμε όμως διαρκεί ατελείωτες ώρες ώστε να συντονιστεί αυτή η πρωτόγνωρη, για τον Δήμο μας, κατάσταση.
Η περιοχή δυσφημείται από την ύπαρξη της δομής και μόνο. Και αν δεν κλείσει, θα συνεχίζεται γιατί σήμερα είναι ο κορονοιός , αύριο θα είναι κάτι άλλο. Η περιοχή δεν δυσφημίζεται ούτε από τις δηλώσεις τις δικιές μου, ούτε από αυτά που γράφουν τα sites. Προέχει η υγεία των δημοτών και μετά αβίαστα θα έρθει και η τουριστική ανάπτυξη. Εγώ έχω μάθει πρώτα να καθαρίζω και μετά να στολίζω. ΕσύΤο ανάποδο;

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας