Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Κρανίδι, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ακολούθησαν η περιφορά της εικόνας του Αγίου Βασιλείου και η Δοξολογία για το Νέο Έτος.
Έπειτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας, έγινε από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιττας, παρουσία πλήθους δημοτών, αιρετών, εργαζομένων κι εκπροσώπων των τοπικών φορέων και υπηρεσιών.







Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Αγαπητά μου παιδιά,
Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.
Μια ακόμα δύσκολη χρονιά για την πατρίδα μας μόλις τελείωσε, με την οικονομική κρίση να συνεχίζεται, τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να έχουν πάρει την μορφή ανθρωπιστικής κρίσης και με την Τουρκία να αμφισβητεί ευθέως την Εθνική μας Κυριαρχία.
Ήταν και μια χρονιά που ο Δήμος Ερμιονίδας άλλαξε διοίκηση. Με την ευρεία στήριξή σας στις εκλογές του Μαΐου που πέρασε, εγώ και οι συνεργάτες μου, εδώ και τέσσερεις μήνες, αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου και στρωθήκαμε στην δουλειά προκειμένου να βάλουμε τάξη, να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο και να επιλύσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται προβλήματα που χρονίζουν στην περιοχή μας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αποχέτευση, η ύδρευση, η οδοποιία, ο δημοτικός φωτισμός, οι σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Έχοντας εγκαταστήσει ένα νέο πνεύμα διοίκησης με κύρια χαρακτηριστικά του την δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, την διαφάνεια και το ήθος, εργαζόμαστε ακατάπαυστα με σεμνότητα και αποτελεσματικότητα, μακριά από κάθε είδους συναλλαγές και χωρίς τον ελάχιστο συμβιβασμό, σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, με τις παρατάξεις της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων.
Στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρήκαμε άμεσα λύση και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, κάναμε Γιορτές σε μια καθαρή Ερμιονίδα.
Και βέβαια είμαστε πλέον πολύ κοντά στην οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την αδειοδότηση και λειτουργία ενός Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης.
Κύριο μέλημά μας είναι η Νέα Γενιά της περιοχής μας, η νεολαία μας, τα παιδιά μας.
Αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας.
Και ένας βασικός τομέας για την πρόοδο των παιδιών μας είναι η Εκπαίδευση.
Γι’ αυτό, ήδη έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στις εγκαταστάσεις, στις υποδομές και στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου μας.
Και γι’ αυτό επιλέξαμε σήμερα να βραβεύσουμε συμβολικά τους επιτυχόντες μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και παλιούς εκπαιδευτικούς για την μακροχρόνια προσφορά τους στην εκπαίδευση των μαθητών της Ερμιονίδας. 
Με πνεύμα ενότητας και αλτρουισμού, με εργατικότητα, δίκαιο, τιμιότητα, διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, είμαστε εδώ στην υπηρεσία του πολίτη.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τους εργαζομένους του Δήμου, τις παρατάξεις της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, τις Εθελοντικές Ομάδες, τους Χορηγούς μας,  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Φορείς Πολιτών, διότι στηρίζουν έμπρακτα με ανιδιοτέλεια αυτό το πνεύμα συνεργασίας και ενότητας. 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Κάθε νέος χρόνος φέρνει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων, για ένα καλύτερο παρόν και ένα λαμπρό μέλλον.
Και η ελπίδα γίνεται πράξη, όταν υπάρχει αγάπη, σύμπνοια, αλληλοϋποστήριξη, δημιουργικότητα, εργατικότητα και ήθος.
Σας καλώ λοιπόν όλους, Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, Προέδρους και Συμβούλια των Κοινοτήτων, Εργαζόμενους στον Δήμο και Δημότες, να συμπράξουμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό, αυτογνωσία και διάθεση προσφοράς. Διότι όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, απ' ότι ο καθένας μόνος του.
Το νέο έτος, περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, που είμαι βέβαιος, ότι θα παρουσιασθούν.
Έτσι λοιπόν, καλωσορίζω το 2020, ως έτος αισιοδοξίας, ελπίδας, αποφασιστικότητας και ενότητας και είμαι βέβαιος, ότι θα αποτελέσει μια ακόμα δημιουργική περίοδο, για όλες και όλους.
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, σας εύχομαι κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.
Χρόνια πολλά και καλά, δημιουργικά, με υγεία, ευτυχία, δύναμη, περισσότερα χαμόγελα και χαρά για τους δημότες μας, για τα παιδιά, για τον κόσμο όλο!
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Ερμιονίδας