Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τόμος για το 1ο Συμπόσιο αφιερωμένο στους συγγραφείς της Αργολίδας

Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας
Όταν η Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Άλκηστις Κοντογιάννη ξεκίνησε να ανιχνεύει την Αργολίδα ως Τόπο της Συν- γραφής, κανείς μάλλον δεν περίμενε πως για κάμποσες εβδομάδες χώροι και πρόσωπα θα έμπαιναν σε μια διαδικασία συνάντησης και διάδρασης τέτοια ώστε η "ανακατωσούρα" να δημιουργήσει έναν νέο πολιτισμικό χάρτη της περιοχής χωρίς επαρχιακά σύνορα και με δεκάδες πολίτες να δημοσιοποιούν με χαρά τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προσπάθειές τους στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, .... Ένα δυναμικό πηγαινέλα έφερε την Ερμιόνη στο Ναύπλιο, το Άργος στην Επίδαυρο, το Κρανίδι στο Άργος. Και σα να μην έφτανε όλο αυτό το χαρούμενο ανακάτεμα, είδαμε και το απίστευτο: οι Δήμαρχοί μας, οι Περιφερειάρχες μας και οι Βουλευτές μας, να απαγγέλλουν! 
Το βιβλίο, που μπορείτε να έχετε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης, είναι ένα λαμπερό αποτέλεσμα που ξεκίνησε από μια τρελή ιδέα μιας λαμπερής προσωπικότητας. Θα αποτελεί πλέον τεκμήριο της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει ένας τόπος, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, μια ομάδα πολιτών, όταν πιστέψει πραγματικά και υλοποιήσει μια ιδέα όσο τρελή και απίθανη να φαίνεται αρχικά. Αυτό δεν ήταν εξάλλου πάντα το μυστικό της κίνησης της Ιστορίας;

(Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: "Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση")