Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννης Δημαράκης. Απάντηση στον κ. Π. Αποστόλου


Η απάντησή μου στον κ. Π. Αποστόλου
Ο κ. Πάνος Αποστόλου με επιστολή που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ζητάει να αφαιρεθεί από τα ιστολόγια  η επιστολή μου με τίτλο «Τα απόνερα της ΔΕΥΑΕΡ “πνίγουν” τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ» με τη δικαιολογία ότι είναι ψευδής και συκοφαντική και ότι προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του. Απειλεί μάλιστα με μηνύσεις εναντίον μου και εναντίον των μέσων σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.
Ο κ. Αποστόλου πολύ γρήγορα λησμόνησε ότι είναι υπόλογος στην κα Εισαγγελέα Ναυπλίου μετά την καταγγελία του κ. Παύλου Δαγρέ. Σύμφωνα με την τελευταία αυτή καταγγελία ο κ. Αποστόλου, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ερμιονίδας  ανέθετε εργασίες στην εταιρεία των αδελφών του, γεγονός το οποίο είναι μη νόμιμο και το οποίο ο κ. Αποστόλου δημόσια παραδέχθηκε.  
Άλλωστε και σύμφωνα με την κοινή πείρα και αντίληψη το φαινόμενο της ανάθεσης έργου από αδελφό σε αδελφό στη συνείδηση των δημοτών ενέχει την υποψία διαπλοκής.
Με την επιστολή του ο κ. Αποστόλου επιχειρεί τρομοκρατώντας να φιμώσει τόσο εμένα διότι προσέβαλα δήθεν την προσωπικότητά του όσο και τα ιστολόγια.
Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Αποστόλου ότι με τις παράνομες πράξεις του στη ΔΕΥΑΕΡ έχει ο ίδιος προσβάλει και σπιλώσει την προσωπικότητά του;
Ας περάσουμε ακολούθως στο «γεγονός» για το οποίο με κατηγορεί. Λέει λοιπόν ότι στην επιστολή που απέστειλα ανέφερα ότι ο κ. Αποστόλου λάμβανε μισθό από τη ΔΕΥΑΕΡ, γεγονός το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δεν ισχύει.
 Ωστόσο εγώ πουθενά στην επιστολή μου δεν ανέφερα ότι ο κ. Αποστόλου έπαιρνε μισθό. Η λέξη μισθός δεν υπάρχει στο κείμενο μου. Ανέφερα απλώς και μόνον ότι έπαιρνε αμοιβή από τη ΔΕΥΑΕΡ.

Το γεγονός ότι έπαιρνε αμοιβή είναι απολύτως αληθές. Ανέφερα συγκεκριμένα ότι έπαιρνε αμοιβή 11.880 ευρώ ετησίως για προσφερόμενες υπηρεσίας ελέγχου λειτουργίας εγκαταστάσεων, επίβλεψης συντηρήσεων κλπ. Όμως εκτός αυτής της αμοιβής έπαιρνε και άλλη αμοιβή ως Αντιπρόεδρος (δηλ. όντας Αντιπρόεδρος).  Και αυτό διότι στη Διαύγεια φαίνεται ότι ο κ. Αποστόλου έχει πάρει αμοιβή με βάση τα τρία χρηματικά εντάλματα πληρωμής (35, 273 και 356 του 2018) που παραθέτω παρακάτω. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα εντάλματα μέσα στο 2018 αλλά και κατά τα προγενέστερα έτη, τα οποία δεν είμαι σε θέση ακόμη να γνωρίζω. Να διευκρινιστεί ότι η αμοιβή από τα παραπάνω εντάλματα ήταν πλέον των 11.880 ευρώ.
Στο πρώτο μεν (35) από τα παραπάνω εντάλματα ρητά αναφέρεται ως αιτιολογία «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΜΟΙΒΩΝ», στα δύο τελευταία δε (273 και 356) αναφέρεται ως αιτιολογία «ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ».
Ενόψει των παραπάνω λοιπόν ευλόγως ανακύπτουν τα ερωτήματα:
 1.Ο Αντιπρόεδρος κ. Αποστόλου ήταν και απευθείας προμηθευτής της ΔΕΥΑΕΡ;
 2.Οι προαναφερθείσες εισπράξεις των ενταλμάτων για προμήθειες είναι συμβατές με την ιδιότητά του ή μήπως και αυτές είναι παράνομες και μη ηθικές;
Η κα Εισαγγελέας Ναυπλίου θα διερευνήσει και αυτό το θέμα.
Ο κ. Αποστόλου απομόνωσε μία φράση του κειμένου μου και τεχνηέντως συρρίκνωσε την έννοια της «αμοιβής», που πράγματι αναφέρω στο κείμενό μου και την αντικατέστησε με την λέξη «μισθός» η οποία όμως ουδόλως αναφέρεται στο κείμενό μου. Έτσι κατέληξε σε αυθαίρετο συμπέρασμα για να δομήσει την έωλη  κατηγορία, που ματαίως μου προσάπτει, για να πλήξει έτσι την αξιοπιστία μου. Ανεπιτυχής η προσπάθειά του.
Ο στόχος για τον οποίο έγραψα την πρώτη μου επιστολή ήταν διότι αφενός μεν προκλήθηκα από τον κ. Αποστόλου και αφετέρου διότι ήθελα να καταφανεί ο αγώνας, που έκανα, για να θεραπεύσω τα κακώς κείμενα της ΔΕΥΑΕΡ και να αναδείξω τις αδυναμίες της Διοίκησης, οι οποίες κατά τη γνώμη μου μπορούσαν να θεραπευτούν και να μην καταλήξει η Διοίκηση στη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση. Παράλληλα ήθελα να καταδείξω ότι το έργο που παρήγαγε ο κ. Αποστόλου ήταν αμειβόμενο και δεν δικαιολογείται η έπαρση του σαν να παρήγαγε έργο αμισθί. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και εγώ, προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στον Δήμο χωρίς αμοιβή. Δεν αυτοεπαινεθήκαμε γι’ αυτό.
Ο κ. Αποστόλου μετά την αποκάλυψη ποινικών αδικημάτων του, ως ελάχιστη πράξη υπευθυνότητας και μεταμέλειας, θα έπρεπε να είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του αυτές και να είχε παραιτηθεί τόσο από το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ όσο και από Δημοτικός Σύμβουλος. Μέχρι σήμερα αυτό δεν το έχει πράξει. Αντ’ αυτού εκστομίζει και μοιράζει απειλές. Προσωπικά καθόλου δεν με τρομάζουν οι απειλές του. Αντιθέτως με χαλυβδώνουν. Άλλωστε, έργο του δημοτικού συμβούλου είναι με παρρησία και σθένος να εκφράζει την άποψή του και να ελέγχει τα κακώς κείμενα της Διοίκησης.  
Η προσπάθειά του κ. Αποστόλου να επινοεί συκοφάντες και να εκφοβίζει όσους ασκούν κριτική και δημοσιοποιούν τη θέση τους έχει ως στόχο να μην ενημερώνονται οι δημότες για τις παράνομες πράξεις του. Ο κ. Αποστόλου αδυνατεί να κατανοήσει ότι η προσπάθειά του αυτή όχι μόνο δεν είναι ικανή να φιμώσει, αλλά αντιθέτως δυναμώνει τις φωνές όλων ημών που επιζητούμε διαφάνεια, νομιμότητα και χρηστή διοίκηση για το συμφέρον των δημοτών.
Ερμιόνη 23-12-2018
Γιάννης Δημαράκης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας

Σημείωση. Ακολουθούν τα τρία χρηματικά εντάλματα πληρωμής: