Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Χάρτης εξισωτικής αποζημίωσης: Η Ερμιονιδα και ο Δήμος Επιδαύρου ίσως να είναι απο τις πιο αδικημένες περιοχές.

Και ενώ ο προεκλογικός "αναβαλος" ήταν στην επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες μας ήρθε και ο νέος χάρτης της εξισωτικής αποζημίωσης για τις μειονεκτικές αγροτικές περιοχές. 
Η Ερμιονιδα συμπεριλαμβανόταν πάντα στις αγροτικές μειονεκτικές περιοχές όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας πλην συγκεκριμένων λογικά περιοχών. Όπως, Ν Αττικής, Ν Θεσσαλονίκης και οι έφοροι κάμποι γύρω απο πρωτεύουσες νομών (βλέπε ασπρο στο χάρτη). Η Ερμιονιδα και ο Δήμος Επιδαύρου ίσως να είναι απο τις πιο αδικημένες περιοχές. Αν αναλογιστούμε και ότι οι μόνοι που παραμένουν στις νέες ζώνες ενισχύσεων στην  Αργολική χερσόνησο είναι οι Τροιζήνιοι της περιφέρειας Αττικης καταλαβαίνουμε και το εμφανές τις αδικίας αλλά και της αδιαφορίας των δικών μας διοικούντων.
Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν δράσουμε άμεσα και οργανωμένα πριν οριστικοποιηθεί η νέα οριοθέτηση, τα επόμενα χρόνια θα χαθούν πολλά χρήματα για την περιοχή μας απο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και τις ενισχύσεις για επενδύσεις  στον αγροκτηνοτροφικο τομέα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ