Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ



Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή της μελέτης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων , με την οποία γίνεται ουσιαστικά το θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων που υπάρχουν στον χώρο που εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής με την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2010. Η μελέτη που μας παραδόθηκε λίγη ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί τροποποίηση της μελέτης του 2014 και είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου.
Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές, περιβαλλοντικές απόψεις που αμφισβητούν το θάψιμο δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων ως μέθοδος αποκατάστασης τις οποίες θα προσκομίσουμε.
Η Δημοτική αρχή δεν σεβάστηκε και δεν υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2016 σχετικά με την εξέταση της αρτιότητας της μελέτης για τον Σταυρό Διδύμων από μελετητικό γραφείο, καθώς επίσης δεν έγιναν και οι απαιτούμενες μετρήσεις για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε την εισήγηση του Δημάρχου και ζητήσαμε να υλοποιήσει ο Δήμαρχος, όπως είναι υποχρεωμένος, την απόφαση του Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2016 πριν την έναρξη εργασιών στον χώρο του ΧΑΔΑ Διδύμων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ της αποκατάστασης και του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές διατάξεις και κανονισμοί.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Γεωργόπουλος Γιάννης
Λάμπρου Τάσος
Τόκας Τάσος
Γανώσης Ιωσήφ
Μπαλαμπάνης Χρήστος
Γκαμίλη Ελένη
Αντωνόπουλος Αντώνης
Κρητσωτάκης Γιάννης