Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

DETOUR EXHIBITION

Υπό τον διακριτικό τίτλο Detour («αλλαγή πορείας») 21 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα και προσφέρουν τα φωτογραφικά τους έργα για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών που βιώνουν το δράμα της προσφυγιάς.
Πάνω από 5.000 ανήλικα παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα, από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποια θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ δεκαεφτά παιδιά θα ζήσουν στην Αθήνα, σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια έως την ενηλικίωσή τους. Detour από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι (με αλφαβητική σειρά):
Erikos Andreou, Jacopo Benassi, Luca Campri, Mara Desypris, Bill Georgoussis, Zach Gross, François Halard, Amit Israeli, Yiorgos Kaplanidis, Vassilis Karidis, George Katsanakis, Thanassis Krikis, Vangelis Kyris, Matthieu Lavanchy, Yorgos Mavropoulos, Joachim Mueller Ruchholtz, Nikos Papadopoulos, Johan Sandberg, Spiros Staveris, Kasia Wozniak, Paolo Zerbini

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στα Εξάρχεια. Η έκθεση φιλοξενείται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 82 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου.
Περισσότερα στο www.detour-exhibition.com
hommemagazine