Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στην Επίδαυρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, την 4η Εφορία Αρχαιοτήτων και την Π.Ε.Π.Α., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου για το 2015, στην κατηγορία Masters Ανδρών και Γυναικών, στις 10 και 11 Οκτωβρίου.
Οι λεπτομέρειες του πρωταθλήματος:
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 13 χλμ.: Αρχαία Επίδαυρος (Λιμάνι)-Προς Ναύπλιο/Λυγουριό.
Αγώνας Αντοχής 117,6 χλμ.: Αρχαία Επίδαυρος-προεκκίνηση (Λιμάνι) μέσα από το χωριό-αριστερά προς Ναύπλιο-δεξιά Ε.Ο. Επιδαύρου προς Κόρινθο-Εκκλησία αριστερά προς Νέα Επίδαυρο (εκκίνηση)-Νερόμυλος-Δήμαινα, Καζολέϊκα-Άνω Επίδαυρος-Γέφυρα (κλείσιμο σιρκουί-έναρξη 2ου κύκλου)-Προς Κολιάκι-Εξοχ. Κέντρο Αγνάντι-Κολιάκι-Αδάμι, Λυγουριό-Δεξιά προς Αρχαία Επίδαυρο-Άγιος Ανδρέας-Άνω Επίδαυρος-αριστερά πάνω στη γέφυρα-δεξιά στην Ε.Ο. Επιδαύρου προς Αρχαίο Θέατρο-Τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.
Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμού της ΕΟΠ και ειδικότερα της ποδηλασίας δρόμου.
Ειδικοί κανονισμοί αγώνα:

Κάθε σωματείο, μέλος της ΕΟΠ, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών-τριών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά κάτοχοι δελτίου αθλητικής ιδιότητας ΕΟΠ κατηγορίας Μάστερς Ανδρών και Γυναικών, θεωρημένο για το 2015.
Για ποδηλάτη που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί, θα τιμωρείται το σωματείο του με πρόστιμο 50 ευρώ ανά περίπτωση. Σε όλα τα αγωνίσματα, οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Η ονομαστική δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 2/10/2015 στο fax 210-6859739, στο έντυπο συμμετοχής ή στο e-mail: eopbike@otenet.gr. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου και το έτος γέννησης του αθλητή-τριας. Επίσης θα αναφέρεται και ο αρχηγός-συνοδός κάθε ομάδας. Σωματείο που δεν συμπληρώνει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, αποκλείεται από αυτούς και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Το τεχνικό συνέδριο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 στο Καφέ Praxis απέναντι από το Λιμάνι, στο σημείο εκκίνησης. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.
Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές στην Ατομική Χρονομέτρηση και τον αγώνα Αντοχής. Στον νικητή-τρια κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν όπως ορίζονται από το πρόγραμμα, ενώ οι ποδηλάτες θα προσέρχονται σε αυτές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Το πρόγραμμα:
Σάββατο 10 Οκτωβρίου
11.00-13.00: Επικύρωση συμμετοχών-διανομή αριθμών αγώνα για την Ατομική Χρονομέτρηση και τον Αγώνα Αντοχής (Καφέ Praxis)
13.00: Τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων (Καφέ Praxis).
15.00-18.00: Ατομική χρονομέτρηση 13 χλμ., με εκκίνηση Αρχαία Επίδαυρο-τερματισμό στο Λυγουριό.
18.15: Απονομές επάθλων στο Λυγουριό.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
9.00-13.00: Αγώνας Δρόμου Αντοχής 117,6 χλμ., με εκκίνηση το Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
13.30: Απονομές επάθλων στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.

Τόπος και ώρες λειτουργίας γραμματείας:
Η γραμματεία θα λειτουργήσει στο Καφέ Praxis, το Σάββατο 10/10 σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Ο εκπρόσωπος της ΕΟΠ θα ανακοινωθεί. Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
argolika