Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ » Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΛΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ



Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΛΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δ.Σ. και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της  «ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε.»  κ. Απόστολο Λαδά για την έκδοση του δελτίου τύπου, και την ενημέρωση που είχαμε για το επίμαχο θέμα της τροποποίησης  χωροθέτησης  για τη «ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ »  και τη διανομή αυτού στα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά). Η ενημέρωση ήταν διεξοδική και αποκαλυπτική είχε όμως και κάποια άστοχα σχόλια και διαπιστώσεις που δε βοήθησαν στην κατανόηση του θέματος από τους δημότες. Από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να παρουσιάσω συγκεκριμένες διαπιστώσεις – θέσεις σχετικά με το επίμαχο ζήτημα.
1.       Η νέα δημοτική αρχή ήξερε από πολύ νωρίς την υπόθεση σχετικά με το αίτημα της εταιρείας για την τροποποίηση χωροθέτησης , είχε ενημερωθεί εγκαίρως και είχε δραστηριοποιηθεί επί  του αιτήματος. Περίμενε όμως  την προσωπική μου παρέμβαση, για να μας ενημερώσει επί του επίμαχου θέματος , μετά από εννιά μήνες.
2.       Το αίτημα τόσο σε επίπεδο γνωμοδότησης όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης, θα έπρεπε να είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας  επί της παρούσας δημοτικής περιόδου. Κύριο μέλημα σας έπρεπε να είναι,  τα κρίσιμα αναπτυξιακά  θέματα του Δήμου μας να εισάγονται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το κορυφαίο
συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου και δεν πρέπει να το απαξιώνετε.
3.       Ζητούμε ο εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος  και εκπρόσωπος μας στην διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας  κ. Απόστολος Λαδάς , να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τις κρίσιμες αποφάσεις  που συζητούνται στα όργανα διοίκησης της εταιρείας και αφορούν τα συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα  που είχε αναλάβει στον τόπο μας.  Η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι το κύριο μέλημα του, από το οποίο πρέπει να έλκει και την νομιμοποίησή του στην έκφραση απόψεων στα διοικητικά όργανα της εταιρίας.
4.       Προσωπικά θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στο θεσμικό μου ρόλο ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, της άσκησης δηλαδή ελέγχου. Έτσι καταθέτω   επίκαιρες ερωτήσεις και  μία από αυτές ήταν το αίτημα για την παροχή  ενημέρωσης,  για το ζήτημα τροποποίησης χωροθέτησης της  «ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ».  Η  εξέλιξη της υπόθεσης αυτής βρισκόταν στο σκοτάδι ως  μεγάλο μυστικό. Αυτονόητο είναι το αίτημά μας,  ότι  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  αλλά και οι δημότες απαιτείται να ενημερώνονται για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.
5.       Επειδή στο Δελτίο Τύπου αναφέρατε τη θεσμική ιδιότητα που κατείχα στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο (2011-2014) του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τις ευθύνες που είχα για την εξέλιξη και την πορεία της υπόθεσης,
 σας υπενθυμίζω ότι κατά την περσινή προεκλογική περίοδο είχα αναδείξει  το θέμα (υπάρχουν δημοσιευμένα κείμενα στον γραπτό & ηλεκτρονικό τύπο) και είχα διαφωνήσει με τν μεθόδευση της μη γνωμοδότησης, της μη απόφασης ,της μη συζήτησης  σε όλα τα όργανα του Δήμου Ερμιονίδας  (Δημοτικό συμβούλιο, Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου, Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης). Επίσης είχα καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης επί του συγκεκριμένου αιτήματος, επί της πορείας της επένδυσης και θεωρώ ότι αυτό το γεγονός είτε εξυπηρετούσε εκλογικές σκοπιμότητες  της επίμαχης περιόδου, είτε αποδείκνυε ατολμία συζήτησης και λήψης απόφασης.
Άρα αφήστε τα παραμύθια περί συλλογικής ευθύνης . Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και ο καθένας ας αναλάβει αυτή που του αναλογεί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό  δεν ακυρώνει τις δικές σας ευθύνες. Το θέμα έπρεπε να είχε έρθει στα συλλογικά όργανα του Δήμου μας επί της νέας δημοτικής περιόδου για συζήτηση και λήψη απόφασης. Άξιζε να συζητηθεί γιατί ήταν πολύ σοβαρό και αφορά την αναπτυξιακή προοπτική τόσο της  Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης όσο και ευρύτερα του Δήμου Ερμιονίδας. Επιτέλους πρέπει να σταματήσετε να λέτε τι δεν έκαναν ή τι έκαναν  οι άλλοι . Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε  εμείς τώρα, πως ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντα μας και στις υποχρεώσεις μας ,πως εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας. Κατέχουμε διακριτούς ρόλους με διαφορετικές ευθύνες και καθήκοντα. Και μην ξεχνάτε το αίτημα της κοινωνίας γι α πολύπλευρη ενημέρωση και απόλυτη διαφάνεια.
                                                                                                        ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ »
                 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
                                                                                                         ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
            ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ