Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Θεόδωρος Παπαγιάννης
Προβολή ντοκιμαντέρ, συζήτηση & εργαστήριο
Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου, το Φουγάρο φιλοξενεί μια πρωτοβουλία της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου που αφορά στην Τέχνη σε δημόσιο χώρο.
Αφορμή για την εκδήλωση είναι η πορεία και το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη, καταξιωμένου γλύπτη που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.
Κεντρικό στοιχείο στη δουλειά του Θεόδωρου Παπαγιάννη είναι η επαναχρησιμοποίηση υλικών που ενσωματώνονται σε έργα του, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6μμ, θα προβληθεί στη Fougaro The Gallery το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» του Παναγιώτη Κράββαρη, αφιερωμένο στον καλλιτέχνη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς. Στο ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης ακολουθεί το Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος κάθε χρόνο στήνει στο χωριό του - το Ελληνικό στην Ήπειρο - ένα υπαίθριο γλυπτικό πάρκο. Για το σκοπό αυτό μαζεύει φίλους, συνεργάτες και παλιούς μαθητές του και φτιάχνει μια πορεία γλυπτών από την είσοδο του χωριού προς το ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας, χτισμένο τον 12ο αιώνα στο χείλος μιας χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Άραχθο.
Καθημερινά υλικά μετατρέπονται σε έργα τέχνης!

Επιπλέον, Σάββατο και Κυριακή στις 11πμ σας περιμένουμε σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήριο στο Φουγάρο μαζί με τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον εικαστικό Francesco Morretti, όπου μικροί και μεγάλοι από κοινού αξιοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά και δημιουργούμε μεγάλα γλυπτά.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συγκεντρώσουν κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο
και μικρά πλαστικά μπουκάλια για να τα φέρουν μαζί τους στο εργαστήριο.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 21/3, 6μμ:
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης:
Επιστροφή στο Ελληνικό» και συζήτηση με τους συντελεστές
Σάββατο 21 & Κυριακή 22/3, 11πμ:
Εικαστικό εργαστήριο με το Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον Francesco Morretti.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πύλη Πολιτισμού: 2752027474, pilipolitismou@yahoo.gr, Φουγάρο: 2752047300
 
Έλλη Βασιλάκη