Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων δίνοντας τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί στο Ναύπλιο

 Τάξη σε πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια,φιλοδοξεί να βάλει ο Δήμος Ναυπλιέων με την Κανονιστική Απόφαση παραχώρησης της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου την οποία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015.
Με την συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να μπει ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο στις σχέσεις του Δήμου με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και με όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους.

Στόχος των εννέα άρθρων του κανονισμού, τα οποία βασίστηκαν στην κείμενη νομοθεσία, είναι να ρυθμιστούν οι χρήσεις των κοινόχρηστων χώρων έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, να διευκολυνθεί η κίνηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και να προληφθεί ο κίνδυνος που δημιουργείται με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αντικειμένων σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ.
Ο Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιώργος Καχριμάνης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα και έχει ως στόχο την αισθητική προστασία και βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και την Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.
argolikeseidhseis