Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Θερινό Σχολείο Τοπικής ιστορίας

Μια ενδιαφέρουσα  πρόταση του κου Μπροδήμα:

Πριν χρόνια, όταν πρωτοξεκινούσα την … ιστολογία είχα αναρτήσει το παρακάτω σχόλιο:
Στο ιστολόγιο του Δήμου διάβασα τα προγράμματα που προσφέρει το “Κέντρο δια Βίου Μάθησης”. Νομίζω ότι μια δραστηριότητα με αυτό το θέμα είναι στα ενδιαφέροντα τόσο του κόσμου όσο και στις δυνατότητες του Κέντρου, στην ενότητα “Πολιτισμός και Τέχνη”. Περιττό βέβαια νομίζω να αναφερθώ στην συμβολή μιας τέτοιας δραστηριότητας στην Γνώση της Ιστορίας μας αλλά και στην Ανάπτυξη του Τόπου μας. Ισως γεννηθεί και κάποια ωραία ιδέα σαν αυτές.

Τι λες;


Η απάνηση του κου Δημαράκη 

Κύριε Μπροδήμα,
 Ορμώμενος από το σχόλιο-προτροπή που απευθύνετε προφανώς στη Δημοτική Αρχή και αφορά το θέμα με τον ομώνυμο τίτλο θα ήθελα να σημειώσω ότι θα είχε ενδιαφέρον για τους δημότες, όπως και εσείς εύστοχα επισημαίνετε, εάν μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στα επιμορφωτικά προγράμματα και θέματα τοπικής ιστορίας.
            Βεβαίως αυτό μπορεί να γίνει άτυπα από εθελοντές με γνώση της τοπικής ιστορίας. Για να γίνει όμως μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας απαιτείται πιστοποίηση επιμορφωτή από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
 Με αφορμή λοιπόν την παρατήρησή σας, καλούμε τον οιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ζητήσει πιστοποίηση επιμορφωτή προκειμένου να διδάξει στο Δημοτικό Κέντρο Δ.Β.Μ., θέματα σχετικά με την τοπική ιστορία της Ερμιονίδας.
 Γιάννης Δημαράκης
Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Ευχάριστη έκπληξη η άμεση και θετική αντίδραση από τον κ. Δημαράκη. Πιστεύω ότι θα το επιτύχουμε. Γ.Ν.Μ.