Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Άλλο το νερό που πίνεις

Και άλλο το λογόνερο.

Γιατί από λογόνερο χορτάσαμε 4 χρόνια.
Στην Ύδρα όμως ξεφόρτωσαν πριν λίγες μέρες την εγκατάσταση αφαλάτωσης. Δεν είναι το φοβερό και τρομερό εργοστάσιο που μας παρουσιάζεται στην Ερμιονίδα να τρώει ψάρια, ζώα και ανθρώπους. Πλέον τα εργοαστάσια αυτά είναι προκατασκευασμένα, δηλαδή σχεδόν έτοιμα και συνδέονται τα τμήματά τους επί τόπου. Τα προβλήματα άλμης είναι αστεία για μικρές μονάδες.
Εμάς μας πρόσφεραν νερό από αφαλάτωση του γκολφ, δεν το δεχτήκαμε. Ο κύριος Πισσίας όμως στην πολιτικά στημένη συγκέντρωση για το νερό από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Πελοποννησιακής Οικολογίας με την άδεια βέβαια του Δήμου, δεν απέκλεισε, ευγενικά βεβαίως, τα ιδιωτικά έργα και τις συμμετοχές στη λύση των προβλημάτων νερού, αφού και το υπόγειο νερό της Ερμιονίδας κοινωνικό αγαθό είναι, όμως με ιδιωτικές γεωτρήσεις βγαίνει για άρδευση. Προφανώς είναι και αυτός με το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα 4 χρόνια λοιπόν κάναμε πολύ μεγάλη πρόοδο. Από την δυνατότητα συνεργασίας Δήμου - γκολφ για άμεση προσωρινή λύση, περάσαμε στη μία αφαλάτωση του Δήμου ως οριστική για πόσιμο και μετά στις τρεις, σενάριο που συνεχίζει ο κύριος Λάμπρου. Πάντα στα λόγια.
Φάτε μάτια ψάρια, αλλά στην Ύδρα το καλοκαίρι θα έχουν καλό νερό και σε τιμή γύρω στο 1 ευρώ από 2.45 που το έφερναν με υδροφόρα.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος