Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 Ερμιόνη  28/04/2014
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                   Αριθ. Πρωτ.: 174
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
         ΕΡΜΙΟΝΗΣ   
Ταχ. Δ/νση: Ερμιόνη                                             
Ταχ. Κωδικ: 21051                                              
Fax: 2754031997                                              
Τηλ. 2754360200          

1. ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ


 Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης  εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της σ` όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης του εθίμου: «Το κάψιμο του Ιούδα», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης την Κυριακή του Πάσχα στο λιμάνι της Ερμιόνης κι εστέφθη για άλλη μια χρονιά από απόλυτη επιτυχία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο κι όλα τα μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης, που πάνω από τέσσερις δεκαετίες όχι απλά στηρίζουν το έθιμο αλλά με πολύ κόπο και μεράκι εργάζονται για την επιτυχία του. Ευχαριστούμε τη κ. Στάικου Ιφιγένεια, φοιτήτρια της νομικής για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης, την εκπαιδευτικό κ. Ζοζέ Μιαούλη για την επιμέλεια του κειμένου της ιστορικής αναδρομής του εθίμου και όλους εκείνους που με  εθελοντική εργασία και πολύ μεράκι προσέφεραν τα μέγιστα για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. 

Τέλος ευχαριστούμε το Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης – Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, τους χορηγούς: Α. Λουμουσιώτη και Ι. Σκούρτη του Κοσμά, και τους υποστηρικτές: Ευ. Δημαράκη του Στέλιου, Ι. Καραγιάννη, Α Ψυχογιό, Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός», Αθ. Δρούγκα, Δ. Δημαράκη του Ανδρέα, Δ. Δημαράκη του Σπύρου, Γ. Μέλλο, Ι. Γανώση, Α. Γανώση, και Μ. Στάικου για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης μας.


2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ



Στα πλαίσια της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ερμιόνης, την παρασκευή 25 Απριλίου τοποθετήθηκαν δύο ενημερωτικές πινακίδες στις εισόδους του άλσους «Μπίστι». Έτσι με την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: Δημοτικής Κοινότητας, ΙΛΜΕ,  Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας με συντονισμένες ενέργειες επέτυχαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουν ένα τμήμα της 3/2014 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα επιτύχουμε να εκτελέσουμε και τα υπόλοιπα τμήματα της απόφασης, που αφορούν την τοποθέτηση επιγραφών δίπλα από τα αρχαιολογικά ευρήματα και τη διαμόρφωση των εισόδων του άλσους.



3.    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ


Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 26 Απριλίου λειτουργεί η ολοκαίνουργια ιστοσελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης. Έτσι υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο η 30/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Δ. Κ. Ερμιόνης, που έχει ως μοναδικό σκοπό «την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση των πολιτών της και την καλύτερη προβολή του τόπου», όπως αναφέρεται και στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: http://www.ermion.gr


Ευχόμαστε σε όλους το μήνυμα της αγάπης που έφερε η Ανάσταση του Κυρίου μας, να γίνει πράξη ζωής σε όλους μας και να  φέρει σ` όλο τον κόσμο υγεία, χαρά, ελπίδα κι αισιοδοξία.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ