Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αντιγραφή από ιστολόγιο της γειτονικής Ύδρας.

Το 1ο Hydras Trail ολοκληρώθηκε, ζήτω το 2ο Hydras Trail την Άνοιξη του 2015.

Σήμερα το πρωί στις 9 , δόθηκε η εκκίνηση για τους αγώνες Eros Mountain Trail και Rock Race , μια μεγάλη διαδρομή σχεδόν 26 χιλιομέτρων η οποία διήρκεσε 2 ώρες και 3 λεπτά και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές

Δεν έγινε φυσικά αυτόματα. Έχουν σημανθεί με επαγγελματικό τρόπο τα ορεινά μονοπάτια και καλντερίμια της Ύδρας, έχει γίνει γνωστός πανελληνίως και παγκοσμίως ο μαγικός κόσμος που διασχίζουν, και να τα αποτελέσματα και η δημιουργία παράδοσης. Δούλεψε ο Δήμος για να γίνει θεσμός αυτή η εκδήλωση.
Με πιο απλά λόγια: Ο θεσμός πλέον του φεστιβάλ μαριονέτας, του Eros Mountain Trail και Rock Race (προσέξτε στα αγγλικά, που σημαίνει διεθνή απήχηση), μεθαύριο ίσως αγώνα με κανώ περιμετρική διαδρομή Ύδρας κ.λ.π., κ.λ.π. Δηλαδή η Μαγική Ύδρα μπορεί μέσα στο ερχόμενο νέο πενταετές να έχει δημιουργήσει 20 τέτοιους θεσμούς σε ετήσια βάση και από οικονομική άποψη να έχει πάνω στο νησί σχεδόν κάθε 15 μέρες 400 - 600 επισκέπτες ειδικού ενδιαφέροντος με παραμονή 2-3 ημερών. Χώρια ότι όλοι θα αγαπήσουν το νησί και θα το διαφημίσουν στα πέρατα του κόσμου. Και η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα.
Έτσι, για να παραδειγματιζόμαστε από την δημιουργικότητα των γειτόνων μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος