Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

η εποχή που η Χρυσή Αυγή... άλωνε τις πίστες

Άρθρο της Βίβιαν Μπενέκου

 Την ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έσπερναν τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας και στη Βουλή οι προπηλακισμοί των βουλευτών ήταν καθημερινοί, τις μέρες που μερίδα του Τύπου έδινε αγώνα για να καταδείξει το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης και η κοινωνία παρακολουθούσε σαστισμένη, οι λαμπεροί άνθρωποι του τραγουδιού στο όνομα των οποίων ο κόσμος... πίνει νερό, μιλούσαν υπέρ των νεοναζί.
Κάποιοι, μάλιστα, δεν δίστασαν να υψώσουν τα χέρια σε ναζιστικό χαιρετισμό, εις επίρρωση των δηλώσεών τους! Ήταν η εποχή που η Χρυσή Αυγή... άλωνε τις πίστες με σύμμαχο τους τραγουδιστές που «νομιμοποιούσαν» το έργο της.
Ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Βέρτης, αλλά και ο Πέτρος Γαϊτάνος, λατρεμένοι οι περισσότεροι από το κοινό, που σε ανύποπτο χρόνο πήραν... θέση, σήμερα παραμένουν σιωπηροί, αφού οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια υπεράσπισή της από δημόσια πρόσωπα. Πλέον, η βαρύτητα παρόμοιων δηλώσεων θα ήταν αβάσταχτη...


Ολόκληρο το άρθρο:   topontiki