Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Ερμιονίδα


Εξαρθρώθηκε, υστέρα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά τρεις ληστείες και δύο κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας. 
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 24, 28, 29 και 30 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης των Νομοθεσιών για τα Όπλα και τους Αλλοδαπούς. 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και σε διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και οι οποίες βρίσκονταν σε ερημικές περιοχές. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας, τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών: 
Την 1-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. 
Την 8-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε
ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. 
Την 21-7-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στα Κουτρουμπαίικα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα. 
Την 1-6-2013 το βράδυ, στην Ερμιόνη Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή. 
Την 3-6-2013 το βράδυ, στη Θερμησία Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή. 
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 
18.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. 
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, μία μοτοσικλέτα, καθώς και διάφορα αντικείμενα. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.